Marea Britanie! Electricianul Mihai Toma are 17 copii, iar statul englez îi dă 90 de mii de lire sterline pe an, ca ajutor

Cu doar doi ani în urmă, păşea pe tărâmurile britanice, electricianul Mihai Toma. Şi-a luat inima în dinţi şi împreună cu toata familia lui foarte numeroasă, a ajuns în ţara tututor posibilităţilor. Cu meseria lui, a găsit imediat de muncă, iar astăzi câştiga minim 1.800 de lire sterline lunar, scriu cei de la 2daynews.ro

Familia Toma locuiește într-o casă cu trei dormitoare. Și încă ce familie! V-am spus mai devreme că Mihai e un băiat muncitor, dar nu numai la serviciu, pentru că 17 suflete calde îi spun ”Tată!”. Copiii se orânduiesc în orindea vârstei, de la patru luni, la 19 ani, de te-ntrebi când săraca femeie a mai avut timp să mai și răsufle printre atâtea nașteri.

Din partea statului britanic, familia Toma primește, însumate, ajutoare sociale în valoare de 90.000 de lire sterline pe an, adică mai mult decât mulți dintre doctori, comandanți de secții de poliție sau membri ai parlamentului.

Dar, familia Toma consideră că nu primește suficient din partea statului britanic și cere chiar mai mult… Considerând că locuința lor nu mai îndeplinește standardul necesar pentru a crește atâți copii.

Ce nu pot înțelege românii sunt nervii cetățenilor britanici, mulți din ei muncind din greu pentru a-și plăti chiriile locuințelor.

”Nu ne dorim o casă cu 10 dormitoare, dar e clar că avem nevoie de una mai mare decât cea în care locuim. Oamenii ne judecă, dar noi nu am făcut nimic rău venind aici pentru o viață mai bună decât în România. Educația e mult mai bună, copiii au mai multe oportunități în viață”, a declarat Veronica Toma, 37 de ani, cea care face copii în familie, jurnaliștilor de la Daily Star.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul 2daynews.ro