ITALIA – O româncă de 31 de ani a fost bătută şi insultată pe stradă, pentru că vorbea româneşte la telefon

Un act de rasism s-a petrecut la sfârşitul săptămânii trecute, în cartierul italian Veronetta din Verona. O româncă de 31 de ani a fost insultată şi bătută în plină stradă, după ce a fost auzită vorbind la telefon în limba română, scriu cei de la gazetaromaneasca.com

Totul s-a întâmplat în plină zi, în timp ce tânăra vorbea la telefon cu mama ei, în limba română. Un individ a atacat-o, a lovit-o puternic cu piciorul, a înjurat-o şi i-a strigat “straniera di m…”.

În urma agresiunii violente, tânăra româncă s-a prăbuşit la pământ, în timp ce agresorul a plecat ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat. După ce şi-a revenit din şoc, românca s-a retras într-o pizzerie din zonă.

“Era vizibil supărată, confuză. Femeia era în şoc. Se tot întreba cum este posibil să se întâmple aşa ceva, mai ales că este în Italia de peste 20 de ani”, a declarat Vittoria, italiancă de 19 ani care a chemat imediat ambulanţa.

Tânăra româncă a fost dusă la spital, unde a avut nevoie de îngrijiri medicale. Presa din Italia, citată de observator.tv, scrie că românca nu ar fi depus plângere la poliţie.

loading...

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinatate, pe portalul gazetaromaneasca.com