Veste Bună! Românii sunt privilegiaţi după BREXIT. Dacă pleacă 10.000 de români din sistemul de sănătate al Marii Britanii, acesta se PRĂBUŞEŞTE!

Teodor Meleşcanu a dat recent un interviu celor de la BBC şi a declarat că a primit asigurări, fiind convins că Guvernul de la Londra nu va face „prostia” să ia măsuri împotriva românilor după Brexit, scriu cei de la gazetaromaneasca.com

În acest moment sunt 10.000 de asistente şi medici români, angajaţi în Marea Britanie. Dacă ar fi daţi afară după Brexit, sistemul de sănătate britanic s-ar prăbuşi, susține ministrul de Externe al României.

„Sunt peste 400.000 de români care trăiesc în Marea Britanie, nu sunt turişti, ei contribuie direct la bunăstarea şi dezvoltarea economică a Marii Britanii. Sunt peste 10.000 de români care lucrează în sistemul de sănătate din Marea Britanie, doctori, asistente medicale şi alţii. Ei sunt foarte bine integraţi în societatea britanică şi cred că asta va fi un argument puternic”.

”Am avut o întâlnire cu fostul ministru de externe al Marii Britanii Boris Johnson, la Bucureşti, şi am discutat despre situaţia românilor. Mi-a spus: Vă asigur că nimic nu se va schimba, vor continua să aibă acelaşi statut legal. I-am spus: Mulţumesc foarte mult, dar cum puteţi garanta acest lucru? Mi-a răspuns: Este foarte simplu, dacă 10.000 de medici şi asistente ar fi daţi afară din Marea Britanie, întregul sistem de sănătate din regat se va prăbuşi. A spus că nu vor face niciodată ceva atât de prostesc”, a spus Meleşcanu.

Întrebat dacă este conştient că unul dintre motivele pentru care s-a votat Brexit-ul este acela că s-a spus că muncitorii din alte state UE vin şi iau locurile de muncă ale britanicilor, Meleşcanu a replicat: ”Asta nu este o abordare serioasă, pentru că românii şi alţi cetăţeni UE, polonezii şi bulgarii, fac munca pe care cetăţenii britanici nu vor să o facă. Cred că este o contribuţie solidă la dezvoltarea economică a Marii Britanii”.

loading...

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinatate, pe portalul gazetaromaneasca.com