“GAURA din pământ” care ARDE NEÎNCETAT de 35 de ani. Nimeni nu o poate STINGE – este denumită Poarta către Iad – VIDEO

“Poarta către Iad” a apărut acum 35 de ani şi de atunci, autorităţile se chinuie să stingă focul care arde neîncetat, un lucru imposibil de realizat.

Încălzirea permafrostului a dus la apariţia unor cratere imense. Unul dintre cele mai mari este craterul aprins din Turkmenistan, din apropierea oraşului Darvaz, pe care localnicii l-au numit „poarta către Iad”, scriu cei de la banatfm.ro citând sciencealert.com.

Localnicii au numit-o „Poarta către Iad” şi, la o prima vedere, imensul crater aprins are toate atributele pentru a fi asemănat cu mitologica poartă către lumea subpământeană. Nimeni nu ştie unde duce şi, de 35 de ani, craterul nu a putut fi explorat niciodată. În schimb, numărul turiştilor care se înghesuie să admire minunea, creşte de la an la an.

Totul a inceput in urma cu 35 de ani, atunci cand o echipa de geologi sovietici, forand in cautarea zacamintelor de gaze naturale, a descoperit intamplator o uriasa caverna subterana. Atunci, toate echipamentele de forare a fost inghitite de prabusirea terenului, iar din pamant s-au ridicat cantitati uriase de gaz.

Temandu-se de o poluare pe scara larga, geologii au aprins gazul si, de atunci, acesta continua sa arda necontenit dand craterului aspectul unui peisaj rupt din povestile cu demoni. Cantitatea de gaz arsa in tot acest timp este aproape imposibil de estimat dar resursele Portii Iadului, par sa continue inca pentru multa vreme.

loading...

În aprilie 2012, Gurbangulî Berdîmuhamedov, președintele Turkmenistanului, a ordonat ca acest crater să fie acoperit, însă aceasta nu s-a întâmplat încă.

Sursă VIDEO: Roberto I. Márquez Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul banatfm.ro