RUŞINE – Drum din România anilor 2019! 1000 de locuitori din satul Voetin sunt duşi cu “zăhărelul” de 29 de ani, că li se va REPARA DRUMUL

Circa 1000 de oameni din satul Voetin al comunei Sihlea așteaptă de la Revoluție încoace refacerea DJ 202 E – Sihlea – Voetin – limită de județ Buzău, scriu cei de la ziaruldevrancea.ro

Acesta este singurul drum de acces al oamenilor atât către Râmnicu Sărat, aflat la circa 15 kilometri, dar și către Sihlea, către centrul comunei, primărie, școală, dispensar și către Focșani.

“Nouă ni se cere să plătim taxe pentru că avem mașini și proprietăți, însă nu avem drumuri, iar când mergem pe ele, ne rupem mașinile în două”, spune unul dintre localnicii de la Voetin, care a venit și cu facturi de peste 2000 lei, pentru piesele schimbate la autoturismul cu care este nevoit să meargă pe drumul care arată mai rău ca după un bombardament.

”Nici poșta, nici salvarea, nici pompierii nu mai intră pe drumul ăsta. Suntem pur și simplu izolați aici. Am auzit că, după ce și-a rupt puntea de pe spate la un microbuz, nici măcar transport nu vom mai avea în satul nostru”, spune Marian Mustață, unul dintre sătenii de la Voetin.

Pentru că s-au săturat de toate promisiunile pe care le-au primit până acum, oamenii au decis să protesteze. Și dacă în trecut au organizat pescuit în bălțile care se formează pe DJ 202 E, înainte de Anul Nou, circa 50 de oameni de la Voetin au decis să meargă să protesteze în fața primăriei din localitate. Pentru că au primit tot promisiuni, oamenii au decis apoi să meargă din nou la primărie pe 4 ianuarie și apoi, în cazul în care nu vor rezolva nimic, la sediul Consiliului Județean Vrancea.

loading...

”De fiecare dată când au venit în sat la noi, ne-au promis mereu că ne vor face drumul. Și domnul primar, când a fost ales, tot asta ne-a zis, că într-un an se va face drumul la Voetin. Au trecut trei ani și drumul este tot la fel (…) și domnul Bîrlădeanu (n.r.- fost vicepreședinte al CJ Vrancea, actual parlamentar) a venit din casă în casă și a spus că, de la 1 septembrie, acum trei ani, se va asfalta, se va moderniza drumul”, a spus unul dintre oamenii nemulțumiți.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul
ziaruldevrancea.ro