CFR-iștilor le-a venit rândul să ceară mărire de salariu de 50%, după ce Metrorex şi minerii au obţinut rezultate bune în urma negocierilor

Pe bună dreptate, în România trebuie schimbat ceva în privinţa funcţionării CFR-ului. Ritmul foarte “moale” prin care se rezolvă problemele importante, duce la o proastă funcţionare a sistemului feroviar, ajungânduse la folosirea unei infrastructuri foarte învechite şi bineînţeles la o proastă gestionare a situaţiilor generate de o “conducere insuficient de bună” din partea ministerului, scriu cei de al g4media.ro

Companiile de stat, Complexul Energetic Oltenia şi Metrorex, au rezolvat problema majorării sslariilor, datorită grevelor făcute, dar şi a unei bune negocieri ale sindicatelor acestora.

În urma negocierilor destul de dure cu reprezentanţii guvernului român, salariații de la metroul bucureștean au primit o creștere cu 20% a veniturilor, iar minerii vor avea bonusuri de 700 de lei lunar și vouchere de vacanță de 1.450 de lei.

Observând disponibilitatea guvernului spre negociere, Sindicatul Transportatorilor Feroviari cere mărirea cu 50% a salariilor și anunță un miting de protest pe 4 aprilie, potrivit unui comunicat.

CFR-iștii mai cer și şi acordarea compensaţiilor reale operatorilor de transport feroviar de călători, astfel încât CFR Călători să nu mai înregistreze în mod artificial pierderi.

loading...

În plus, sindicaliștii CFR cer guvernului, numirea unui ministru al transporturilor ”competent”, dar și accelerarea investiţiilor guvernamentale în infrastructura feroviară pentru eliminarea restricţiilor de viteză care gâtuiesc traficul feroviar din România şi care ne fac de râsul lumii în Uniunea Europeană.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul g4media.ro