Primăria unui oraş din Italia vinde case la 1 euro bucata. Zeci de mii de oameni vor să cumpere locuinţe aici…

Un anunţ făcut de autorităţile din orăşelul Sambuca, situat pe un deal în Sicilia, a atrat atenţia a zeci de mii de oameni şi a pus lumea pe jar. De câteva zile, zeci de mii de oameni vor să-şi cumpere case aici, scriu cei de la stiridiaspora.ro citând ediţia online CNN.

Iniţiativa autorităţilor din Sambuca este lăudabilă şi are ca scop dorinţa de a repopula această zonă care a avut de suferit de pe urma migrației.

Viceprimarul orașului, Giuseppe Cacioppo a povestit că nu mai poate să doarmă în urma telefoanelor și mesajelor primite.

Giuseppe a mai spus că nu doar turișții sunt interesați de propunerea lor, ci și marii companii sau bogați oameni. O echipă de avocați americani este interesată de oferta lor, iar un om de afaceri din New York deja s-a deplasat în Sambuca pentru a-și achiziționa o locuință.

Singura condiție pentru cei care vor să cumpere case cu 1 euro este ca proprietarii să investească cel puțin 15.000 de euro în proprietățile care au între 40 și 150 de metri pătrați. Totodată, până când vor restaura locuințele, trebuie să depună un depozit de 5.000 de euro.

loading...

Fondat de grecii din antichitate, Sambuca a fost ulterior cucerit de sarazini, care l-au transformat într-un prosper spațiu comercial. Este numit după emirul Al Zabud, cunoscut drept „emirul splendid”.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul stiridiaspora.ro