Primarul din comuna Conceşti/Botoşani renovează casele vechi şi apoi le oferă GRATUIT familiilor cu mulţi copii, dar şi celor care vor să se mute aici.

În nordul României există o localitate “goală”, rămasă fară locuitorii harnici şi fără gălăgia copiilor care aleargă nestingheriţi pe uliţele localităţii. Supărat de faptul că omul este primar într-o comună goală, a ajuns la concluzia că poate face ceva pentru repopularea localităţii, scriu cei de la lucruriinteresante.ro

A cerut Consiliului Local, aprobarea unei anumite sume, pentru renovarea caselor existente şi oferă aceste locuinţe, celor care vor să se mute acolo, la graniţa de nord a României.

Costel Nazare este primarul comunei Conceşti, o localitate aflate la 70 de kilometri de judetul Botosani, aproape de granita nordica a Romaniei. O problema cu care se confrunta edilul este lipsa oamenilor, populatia fiind foarte imbatranita si care a ajuns sa scada dramatic, de la an la an.

Este o localitate care moarte incet, dar sigur, iar primarul este decis sa ia masuri de urgenta. Asadar, acesta este dispus sa re-populeze comuna, oferindu-le case, persoanelor care sunt dispuse sa locuiasca in comuna.

Primarul Costel Nazare spune că este dispus să cumpere case abandonate sau nefinalizate la el în comună, să le refacă şi să le ofere celor care vin să locuiască la Conceşti.

loading...

Practic, primarul dă case gratuit, tuturor celor ce se mută la el în comună.

”Am luat această decizie pentru că populaţia scade dramatic în comună. A trebuit să facem ceva. Este o idee pe care deja o punem în practică. Prin hotărâre de Consiliu Local am şi alocat bani pentru această măsură”, precizează Costel Nazare.

Şi într-adevăr print-o hotărâre de Consiliul Local, a fost alocată într-o primă fază, suma de 250.000 de lei, urmând ca fondurile să fie suplimentate în funcţie de necesităţi. Iniţial vor fi puse la dispoziţie 5 case.

Mai mult decât atât, Costel Nazare precizează că favorite sunt familiile cu copii. Cu cât mai mulţi cu atât mai bine. De altfel primarul spune că vrea să crească o nouă generaţie la Conceşti, care să ridice comuna. Edilul spune că le găseşte şi locuri de muncă “imigranţilor”, pe lângă locuinţe.

”Vor găsi cu siguranţă şi loc de muncă. Îi vom ajuta. Dacă vin mai mulţi, ne gândim să suplimentăm până la 12 case”, adaugă primarul. Totodată casele vor avea băi şi toate condiţiile necesare traiului. Comuna beneficiază de canalizare, curent electric, cablu tv şi chiar internet. Primarul spune că, odată cu luna ianuarie, aşteaptă şi pe cei dornici să se mute la Conceşti.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul
lucruriinteresante.ro

NOTA! Articolul nu este o actiune ce face parte din campania electorala, este o stare de fapt cu care se confrunta un simplu edil, al unei localitati aproape goale de locuitori …