Trebuiau să-l înmormânteze ieri, dar autoritățile britanice nu au permis repatrierea trupului…

Ieri, 28 ianuarie, apropiații lui Tudor Simionov doreau să-l înmormânteze, numai că autoritățile din Marea Britanie nu au permis repatrierea corpului neînsuflețit, scriu cei de la ziarulromanesc.net citând Prosport.ro

Repatrierea trupului nu a fost acceptată, deoarece, anchetatorii care se ocupă de caz nu au reușit să ajungă la o concluzie privind crima din noaptea dintre ani, iar pe 7 februarie dosarul va fi redeschis, potrivit Poliției Metropolitane.

Datorită deciziei anchetatorilor, familia fostului canotor român va mai avea de așteptat până la momentul în care va putea aduce în tara sicriul cu corpul neînsuflețit. Potrivit autorităţilor, pe 7 februarie se poate lua o decizie în acest sens, numai că este doar o dată estimativă, pentru că dosarul poate suferi alte amânări.

Imediat după crima cumplită petrecută în Londra, prietenii și apropiații s-au oferit să plătească cei 7.000 de euro necesari pentru repatriere, dar familia a decis că va suporta suma, în contextul în care statul român nu poate ajuta cu nimic în cazul românilor decedați în străinătate.

Reaminitim că sportivul lucra în echipa de securitate a unui club exclusivist din London’s Park Lane, iar la 5 dimineaţa, un grup de indivizi a încercat să intre cu forţa în club, înarmaţi cu săbii şi cutite, se arată în presa britanică. Simionov şi colegii lui s-au opus, iar în incidenteul care a urmat tânărul canotor a fost înjunghiat mortal, după ce a sărit să-şi apere colegii. Presa din Anglia l-a numit “erou” pentru curajul său.

loading...

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul
ziarulromanesc.net