Traian Băsescu este foarte REVOLTAT de PENSIILE SPECIALE: ROMÂNII au luat ŢEAPĂ cu măririle de PENSII şi SALARII

Guvernul PSD-ALDE a avut doar două linii, salarii şi pensii, şi la amândouă le-a dat ţeapă românilor, a acuzat fostul şef de stat Traian Băsescu, care s-a arătat nemulţumit de actuala putere, scriu cei de la puterearomanilor.ro

PSD a minţit o ţară întreagă, le-a dat ţeapă românilor cu măririle de pensii şi salarii, a afirmat joi seară, la postul B1 TV, fostul preşedinte Traian Băsescu.

“Ne merge (bine – n.r.) pe bani împrumutaţi. Nu mai poate ţine mai mult de doi-trei ani (petrecerea – n.r.). Trebuie să mergem pe investiţii cât mai repede. Guvernul ăsta a avut doar două linii, atât: salarii şi pensii. Să ştiţi că la amândouă a dat ţeapă, cum s-ar spune. Mărirea de 25% a salariilor s-a făcut mutând contribuţiile, iar în ceea ce priveşte pensiile… Eu sunt pensionar, da? Trebuia să primesc la 1 ianuarie o indexare a pensiei de 5% plus 50% din creşterea salariului mediu brut pe economie. N-am primit, că a rămas că ne măreşte Olguţa pensiile în 2019, drept pentru care ne-a luat vreo 9% din pensie anul ăsta: 5% inflaţia şi 50% din creşterea salariului brut pe economie, care mai înseamnă vreo 4 procente. Iată, sunt 9 procente, degeaba-mi dă 10 la anul! (…)

Eu nu spun că nu sunt corecţii de făcut, dar le-a amânat doamna Olguţa pentru 2022. Gândiţi-vă că au în programul de guvernare creşterea salariilor cu 25%, scrie acolo, şi ei au venit şi au spus ‘da, mutăm contribuţiile de la angajator la angajat’ şi o ţară întreagă s-a lăsat prostită cum ne-au mărit ei salariile cu 25%. A mai mârâit câte un lider sindical ‘dar să vedeţi că la noi au scăzut’, dar i-au rezolvat repede. Şi e un cinism incredibil în a minţi! E incredibil! În timpul ăsta gazele s-au scumpit cu 16 la sută, deci vine iarna, alimentele au crescut cu 5 la sută preţurile…”, a declarat Băsescu.

Liderul PMP s-a arătat nemulţumit şi de sistemul pensiilor speciale care a dus la situaţii absurde.

loading...

“Am ieşit cu pensie de 2.980 de lei, comandant de navă, fost ministru, fost primar general, fost preşedinte. Cu asta am ieşit, vă aduc fluturaşul. Iar Ficior, cel care a murit, avea 5.500 de lei, pentru că e la pensii speciale. Deci, un fost preşedinte are o pensie mai mică decât… Dacă ai fost 10 ani preşedinte, vreo 10 prin guverne, 12 ani comandant de navă, ai 2.980, dacă ai fost torţionar, ieşi cu 5.500 de lei”, a precizat Băsescu, care a catalogat pensiile speciale drept “furt din bani publici”, potrivit News.ro.

Sursă FOTO. Articolul este preluat INTEGRAL de pe portalul
puterearomanilor.ro