Ministrul britanic de Externe anunţă: 5.000 de companii britanice au investit în România, după Brexit vor veni și mai multe

Ministrul britanic de Externe, a făcut de curând o vizită oficială la Bucureşti şi a promis că: „După ce vom părăsi UE, intenţionăm să intensificăm relațiile cu România”, scriu cei de la ziarulromanesc.net

În timpul vizitei, ministrul Jeremy Hunt a vorbit la deschiderea oficială a primului birou din România al Grupului London Stock Exchange (LSEG), alături de David Schwimmer – CEO London Stock Exchange Group şi de Ana Birchall, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României.

Jeremy Hunt a declarat că, deschiderea biroului din România va duce la crearea a 500 de locuri de muncă pentru români.

“Londra este unul dintre cele mai mari centre din lume. Investitorii străini vin la Londra pentru a lua legătura cu investitori şi finanţe şi sunt mândru că Bucureştiul face parte din această reţea. Prosperitatea Marii Britanii a fost construită în întregime pe liberul schimb economic. După ce vom părăsi UE, suntem hotărâţi nu doar să menţinem această tradiţie, ci să o consolidăm, încurajând şi promovând liberul schimb în lumea întreagă. Iar comerţul cu Europa este fundamental pentru succesul nostru economic”, a afirmat Hunt.

Ministrul britanic de Externe a vorbit şi despre perspectivele post-Brexit.

loading...

“Marea Britanie este a cincea cea mai mare economie, iar UE este cea mai mare piaţă unică pentru exportul britanic. În contextul în care Marea Britanie se repoziţionează pe scena globală, intenţionăm să construim noi relaţii cu partenerii noştri, inclusiv România“, a punctat el.

Jeremy Hunt a adăugat că în prezent volumul schimburilor economice între România şi Marea Britanie este de 4 miliarde de euro, o creştere de 9 la sută faţă de anul trecut.

“Sunt încrezător că această tendinţă în ceea ce priveşte schimbul economic dintre ţările noastre va continua (…) peste 5.000 de companii britanice au investit aproape 1,5 miliarde de euro în economia română“, a spus Hunt, citat de Agerpres.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul ziarulromanesc.net