Un POLITIST a avut Curajul Nebun de a se Opune unui Interlop din Suceava si a fost TAIAT cu SABIA …

Navigand pe reteaua de socializare Facebook, am găsit un caz deosebit de regretabil, mai bine spus, INCREDIBIL, postat pe pagina Domnului Silviu Iliuta. Fiind sensibil la astfel de cazuri, unde dreptatea trebuie cautata cu lupa, am crezut de cuviinta sa postez INTEGRAL, tot ceea ce era scris acolo.

Povestea a inceput asa:

Un baiat din Suceava, politist, a avut curajul nebun de a se opune unui interlop. Adica a facut ceea ce ar face orice politist dedicat. In ochii mei, baiatul asta este un erou. L-a costat, sa stiti: hemipareza stanga spastica. Baiatul asta are nevoie de recuperare URGENTA in strainatate.

Acum sa va spun, doamna Carmen Dan, de unde stiu ca va bateti joc de el si de familia lui. De mai multe saptamani incoace, imi scriu colegi de-ai sai, frustrati, care au organizat si strangeri de fonduri. Dumneavoastra, doamna Dan, sunteti mult prea ocupata pentru a raspunde la telefon familiei. Probabil ca aveti treburi mai importante decat sa ajutati un amarat de politist. Parintele baiatului va suna incontinuu, cu perseverenta si disperare. La telefon ii raspunde acritura de secretara, care il paseaza pe model clasic:
-Ne pare rau, reveniti mai tarziu. Doamna Dan nu poate acum.

Cand mai tarziu, doamna Dan?
Dupa ce moare baiatul asta e bine?

loading...

Fiti om! Ajutati-l! O faceti din banii nostri, nu ai dvs.! Nu va mai purtati ca o patroana nesimtita de abator de vaci, ci purtati-va ca un sef responsabil al Politiei Romane!
Sa va fie rusine!
*Sper sa dati share sau sa copiati mesajul pana ajunge si in buricul tarii, la cucoana Carmen.

Contul in care puteti dona pentru omul asta:
CONT BRD ROMANIA
Sfichi Dan Ciprian
IBAN :RO71BRDE340SV15605983400
Sau AICI

Acum doar cateva ore, Domnul Silviu Iliuta a primit un raspuns la postarea publicata:

“In urma postarii despre politistul de la Suceava taiat cu sabia de un interlop, Ministerul de Interne mi-a trimis urmatorele precizari. Pe scurt: se ocupa de el, iar acum Ciprian este la recuperare in Bucuresti.”

“Referitor la situația lui Ciprian Sfichi Ministerul Afacerilor Interne s-a implicat pentru ca tot ce era bine pentru Ciprian să se întâmple, situația fiind permanent în atenția conducerii MAI, respectiv a secretarului de stat Raed Arafat și a ministrului Carmen Dan, care a discutat în repetate rânduri direct cu Ciprian sau cu familia acestuia. În toată această perioadă de un an, Direcția Medicală a informat conducerea ministerului despre evoluția medicală a lui Ciprian.

În contact direct cu familia lui Ciprian a fost doamna director a Direcției Medicale din MAI, pentru deciziile sau recomandările care priveau starea de sănătate a acestuia, iar pentru alte probleme conexe situației a ținut legătura o altă doamnă director adjunct pe comunicare. Acestea sunt cele două doamne cu care familia au vorbit constant în acest an – nu vreo secretară așa cum se insinuează. Chiar astăzi dimineață a existat o astfel de discuție a familiei cu doamna doctor.

Conform statutului polițistului pentru situațiile de genul celei în care se află Ciprian Sfichi, statul acordă despăgubiri de 8.000 de euro, sumă care i-a fost virată la scurt timp după pensionare. Separat de acest demers legal, MAI a susținut orice acțiune menită să-l ajute fie de natură medicală sau financiară.

Un lucru important care a avut loc anul trecut este că am îndreptat o situație anormală care trena de multă vreme și anume că după trecerea în rezervă, polițiștii răniți în misiune nu mai beneficiau de decontarea tratamentului medical în spitalele de stat sau private. Cazul Sfichi ne-a adus în atenție această situație absurdă. Așa că a fost modificată legislația, iar Ciprian este primul polițist rănit în misiune care beneficiază de decontarea cheltuielilor medicale în sistemul de stat și privat și după trecerea în rezervă.

Astfel, în urma acestei modificări legislative, tratamentul efectuat de Sfichi Dan Ciprian a fost și este în continuare decontat în integralitate din fondurile Ministerului Afacerilor Interne.

Până în prezent, Ministerul Afacerilor Interne a decontat serviciile medicale prestate pentru Sfichi Dan Ciprian în valoare de 125.889 de lei.

Conform legii, tratamentul și recuperarea în străinătate se pot deconta doar dacă în rețeaua națională de sănătate nu există posibilitatea tratării afecțiunilor de care suferă Ciprian, așa cum se întâmplă pentru orice cetățean român.

Până acum Ciprian Sfichi a fost internat în centre de recuperare private din țară (cca 2 luni și jumătate), restul internărilor pentru intervenții chirurgicale și recuperare fiind realizate în Spitalul Clinic de Urgență Prof dr. Nicolae Oblu – Iași, Spitalul Universitar Militar de Urgență Carol Davila – Secția Răniți în Teatrele de Luptă și Secția Recuperare Medicală, Spitalul de Urgență Prof dr Dimitrie Gerota al MAI – secția de neurologie și la baza de tratament și recuperare Bușteni.

Ultima sesiune de recuperare a avut loc în luna decembrie la Spitalul Militar Central Carol Davila. Începând de luni 4 februarie a.c. s-a asigurat pentru Ciprian Sfichi internarea pentru recuperare la Spitalul Agrippa Ionescu (aparținând SRI).

Ciprian Sfichi a fost tratat de medici bine pregătiți din țară, inclusiv din rețeaua privată de sănătate (pentru recuperare neuro-motorie), dar și de medici ai spitalelor de stat din Iași, ai MAPN, MAI și SRI. Aceste facilități sunt cele în care se recuperează și militarii români răniți în teatrele de război.

Chiar dacă comisiile medicale abilitate apreciază că medicii români s-ar putea ocupa de recuperarea sa în țară – o operație fiind deja stabilită după Sărbătorile Pascale la Spitalul Militar – respectăm decizia lui Ciprian și a familiei sale de a căuta o variantă alternativă în străinătate.”

NOTA: Articolul se bazeaza pe postarea de pe pagina Domnului Silviu Iliuta Nu a fost modificat nimic din relatare, iar faptele dovedesc ca povestea este reala 100%.