Un taximetrist român a fost atacat de un englez în Marea Britanie, doar pentru că e străin şi munceşte cinstit: “Data viitoare îți rup capul”

O întâmplare catalogată de presa britanică ca fiind cu accente rasiste, s-a petrecut în urmă cu doar câteva zile în Marea Britanie. Enervat la culme pentru că un șofer de taxi i-a tăiat fața într-un un sens giratoriu din orașul Plymstock, britanicul Mark Evans a pornit în urmărirea românului, care era şoferul maşinii, scriu cei de la roineu.com citând Plymouth Herald.

Astfel, englezul Evans a fost de mai multe ori pe punctul de a lovi mașina condusă de român. Acesta din urmă a oprit la un moment dat, iar când Evans și-a dat seama că este străin, după accent, s-a dezlănțuit şi l-a înjurat în cel mai dur mod posibil spunându-i să plece la el în țară: ”Străinii nu ar trebui lăsați să conducă în țara asta. Data viitoare când te văd, îți rup capul!”.

Fără a se intimida, românul s-a dat jos din taxi și i-a fotografiat numărul de înmatriculare, moment în care Evans i-a smuls telefonul victimei și i l-a aruncat într-o curte din apropiere.

De reţinut că românul locuieşte în Marea Britanie de șase ani şi a declarat că este obișnuit cu abuzurile rasiste, dar că acesta este cel mai grav incident care i s-a întâmplat.

”Eu am încercat să-l liniștesc, dar imediat ce am vorbit, el a auzit accentul”, a spus românul în declarația sa. ”Cuvintele lui au fost oribile. M-a făcut să mă simt un om inferior, care nu are niciun drept”.

loading...

În urma incidentului, britanicul de 46 de ani a fost condamnat la 12 luni închisoare cu suspendare pentru atacul rasist lansat asupra românului, deoarece acesta l-a pus pe acesta într-o poziție delicată și să se simtă ”inferior”.

Judecătorul englez a declarat pentru presa britanică, faptul că cetăţeanul britanic este cu adevărat autorul unui atac ”incalificabil”.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul roineu.com