Un taximetrist român a fost atacat de un englez în Marea Britanie, doar pentru că e străin şi munceşte cinstit: “Data viitoare îți rup capul”

O întâmplare catalogată de presa britanică ca fiind cu accente rasiste, s-a petrecut în urmă cu doar câteva zile în Marea Britanie. Enervat la culme pentru că un șofer de taxi i-a tăiat fața într-un un sens giratoriu din orașul Plymstock, britanicul Mark Evans a pornit în urmărirea românului, care era şoferul maşinii, scriu cei de la roineu.com citând Plymouth Herald.

Astfel, englezul Evans a fost de mai multe ori pe punctul de a lovi mașina condusă de român. Acesta din urmă a oprit la un moment dat, iar când Evans și-a dat seama că este străin, după accent, s-a dezlănțuit şi l-a înjurat în cel mai dur mod posibil spunându-i să plece la el în țară: ”Străinii nu ar trebui lăsați să conducă în țara asta. Data viitoare când te văd, îți rup capul!”.

Fără a se intimida, românul s-a dat jos din taxi și i-a fotografiat numărul de înmatriculare, moment în care Evans i-a smuls telefonul victimei și i l-a aruncat într-o curte din apropiere.

De reţinut că românul locuieşte în Marea Britanie de șase ani şi a declarat că este obișnuit cu abuzurile rasiste, dar că acesta este cel mai grav incident care i s-a întâmplat.

”Eu am încercat să-l liniștesc, dar imediat ce am vorbit, el a auzit accentul”, a spus românul în declarația sa. ”Cuvintele lui au fost oribile. M-a făcut să mă simt un om inferior, care nu are niciun drept”.

În urma incidentului, britanicul de 46 de ani a fost condamnat la 12 luni închisoare cu suspendare pentru atacul rasist lansat asupra românului, deoarece acesta l-a pus pe acesta într-o poziție delicată și să se simtă ”inferior”.

Judecătorul englez a declarat pentru presa britanică, faptul că cetăţeanul britanic este cu adevărat autorul unui atac ”incalificabil”.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul roineu.com

Leave a comment

Your email address will not be published.


*