Românca Cristina Georgiana Vlad, OFERĂ mâncare GRATIS în faţa barului ei din Brescia: ”Au fost momente când am suferit de foame”

Povestea Cristinei a început în urmă cu 18 ani, atunci când s-a stabilit în Italia şi visa la o viaţă mai uşoară decât cea din România. Astăzi, românca este proprietara unui bar din Brescia, Zerotrenta, scriu cei de la gazetaromaneasca.com

deoarece în fiecare zi rămâneau fructe, sandwichuri, brioşe şi cornuri care nu se vindeau în timpul zilei, s-a gândit să nu facă risipă de mâncare şi săle arunce, aşa că, toată mâncarea o bagă în pungi, le sigilează şi le oferă gratis celor care sunt înfometaţi.

La început, românca noastră îşi lua pungile cu mâncare şi le ducea în zonele frecvantate de oamenii străzii, dar a fost dificil, după cum singură recunoaşte.

Acum, zeci de pachete cu mâncare proaspătă sunt oferite de tânără direct în faţa barului, pe ele scriind: “Ia, dacă ţi-e foame”, ideea venindu-i dintr-o campanie de solidaritate din România.

Românca a impresionat întreaga ţară cu iniţiativa ei de a oferi mâncare oamenilor fără adăpost sau cu probleme.

loading...

“De-a lungul vieţii mele au fost momente când am suferit de foame, aşa că ştiu exact ce înseamnă asta şi ştiu cum se simte cineva care e singur şi marginalizat. Aceasta este contribuţia mea. Dacă mai multe baruri, brutării şi pizzerii ar face asta, mai puţini oameni ar suferi şi ar fi mai puţină risipă.“, a declarat Cristina pentru presa italiană, citată de observator.tv.

Românca recunoaşte că i-a fost frică să nu fie amendată pentru iniţiativa ei, dar valul de simpatie şi susţinere pe care l-a stârnit i-a dat curaj să meargă mai departe.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul gazetaromaneasca.com