ANGLIA! O bandă de hoți români a fost băgată la închisoare pentru FURT. Unul dintre aceştia era deja condamnat pentru, crimă în România

O bandă formată din trei persoane, doi bărbați și o femeie, a fost prinsă şi condamnată la închisoare, pentru că furau de la persoanele vârstnice din Essex și Hertfordshire, scriu ce de la ziarulromanesc.net

Toţi cei trei au fost condamnați după ce au pledat vinovați pentru furt organizat de carduri bancare.

Conform celor de la Brehamwood & Elstree Time, Marius Mereson, unul dintre membrii bandei, fusese condamnat la opt ani de închisoare pentru crimă, în România, în anul 1998.

Din banda de hoţi mai făceau parte, Răzvan Dorosin și Carmen Feraru.

În timpul şedinţei de judecată, unul dintre magistraţi a spus: „Sunteți o rușine, nu ați luat în considerare durerea pe care ați cauzat-o vârstnicilor și celor vulnerabili, iar efectul asupra lor a fost catastrofal”.

loading...

Procesul s-a bazat pe declaraţiile celor 16 persoane atacate de cei trei români, în Essex și Hertfordshire, paguba totală însumând 19.760 de lire sterline, carduri bancare, dar și obiecte dragi victimelor, precum fotografii de familie pierdute atunci când le-au fost golite poșetele.

„Infracțiunile au fost executate în mod planificat, în special în ceea ce privește persoanele în vârstă și cele vulnerabile”, a declarat procurorul.

Cum acţionau hoţii? Femeia îi îmbrățișa pe pensionari și, în timp ce victima era distrasă, membrii grupului furau poșete, portmonee și bani.

Faptele ilegale au avut loc în Waltham Cross, St. Albans, Billericay, Bishop’s Stortford, Hatfield, Hemel Hempstead și Berkhamsted.

Anul trecut, în data de 2 august, în St. Albans, unui bărbat de 98 de ani i s-a furat cardul bancar. Atunci, suma de 700 de lire sterline au fost ulterior cheltuite de pe cardul furat, într-un magazin.

O femeie de 63 de ani, din Waltham Cross, a fost deposedată de 600 de lire sterline, iar acum spune că îi este frică să intre în centrul orașului.

În Essex, o femeie în vârstă de 53 de ani, din Billericay, a fost păgubită de 165 de lire sterline.

Pe 27 octombrie 2018, cei trei hoţi români au fost arestați în apropierea magazinului Waitrose, din Berkhamsted. În urma cercetărilor efectuate de către anchetatori, s-a demonstrat că Răzvan Dorosin era recidivist, acesta mai având o condamnare pentru furt, în timp ce Carmen Feraru mai fusese şi ea condamnată pentru aceeași faptă.

Marius Mereson, de 40 de ani, fără nicio adresă fixă, a fost condamnat la doi ani și opt luni de închisoare, în timp ce Dorosin, de 33 de ani, din Longbridge Road și Feraru, în vârstă de 47 de ani, au fost închiși pentru doi ani și trei luni.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din strainătate, pe portalul ziarulromanesc.net