Ultima Oră! Carmen Dan, anunţă ANGAJĂRI MASIVE în Ministerul Afacerilor Interne, pentru anul 2019.

Anul 2019, începe cu o veste bună pentru tinerii care au ales să activeze în cadrul Ministerului de Interne. Astfel, în 2019 vor fi încadrate în sistem peste 6.300 de persoane, însă vor fi scoase la concurs şi posturi din sursă externă, scriu cei de la observator.tv

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat luni că, în 2019, în MAI vor fi încadrate peste 6.300 de persoane, aproximativ 5.700 vor proveni din şcolile de agenţi şi de subofiţeri şi peste 600 fiind ofiţeri absolvenţi ai Academiei de Poliţie.

„În anul 2019, continuăm politica de reducere a deficitului de personal şi aici fac precizarea că, în acest an, vom încadra peste 6.300 de oameni, aproximativ 5.700 de persoane care vor veni dinspre şcolile de agenţi şi de subofiţeri şi peste 600 de ofiţeri absolvenţi ai Academiei de Poliţie, ceea ce presupune şi un fond în valoare de 61,5 milioane de lei. În plus, încadrare din sursă externă pentru cele 1.871 de posturi pentru care a fost aprobată deblocarea prin memorandum. (…) Continuăm, de asemenea, demersurile pentru creşterea gradului de dotare cu mijloace de protecţie specifice şi asigurarea muniţiei pentru misiuni şi antrenament, obiectiv pentru care propunem alocarea de fonduri de 105 milioane de lei.

În zona operativă, avem 72.000 de persoane pentru care este nevoie de schimbarea armamentului care are un grad de uzură ridicat şi constituie în acest moment, spun eu, deja un pericol. În concluzie, înzestrarea în acest domeniu, dar şi echiparea cu mijloace de protecţie pentru angajaţii ministerului este o responsabilitate foarte importantă pentru noi”, a spus Dan, la dezbaterile pe buget din comisiile parlamentare reunite pentru apărare.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul
observator.tv