O mamă plânge şi ne cere ajutorul pentru băiatul ei. “E vânăt, e bătut, e terminat, îl violează zilnic, vă rog ajutați-mă”

Navigând pe Internet, am găsit un articol foarte interesant pe pagina ziarpiatraneamt.ro. O simplă lecturare a articolului, m-a făcut să nu rămân impasibil la drama prin care trece această femeie şi mamă totodată, fapt pentru care vă prezint şi dumneavoastră articolul PRELUAT INTEGRAL.

Am fost azi la el din nou. E vânăt, e bătut, e terminat, îl violează zilnic, vă rog ajutați-mă”, așa a început convorbirea cu o mama disperată care a sunat la noi la redacție.

Femeia ne-a povestit cum băiatul ei care are probleme psihice a fost închis la penitenciarul din Bacău unde trebuie să execute o pedeapsa de aproape doi ani pentru un furt cu paguba recuperată.

A fost violat în nenumărate rânduri, e vânăt, bătut, am fost în audiență la comandant, nu s-a luat nicio măsură. El are și probleme, e bolnav psihic. Vă rog, ajutați-mă, îl violează deținuții, el nu poate să se apere. Îl bat. ” ne-a declarat femeia în lacrimi povestindu-ne și alte chinuri prin care-i trece copilul.

Noi nu putem ca presă să facem mare lucru, ci doar să amintim tuturor că din păcate în anumite cazuri penitenciarele din România devin locuri unde sunt torturați oameni de alți oameni. Nu găsim o vină personalului care lucrează în penitenciare că nu prea ai ce sa faci la celule cu zeci de deținuți care stau încuiați ca animalele fără să gândească nimeni niciun program serios de reabilitare.

loading...

Urgent România trebuie să gândească și să implementeze sisteme alternative și de probațiune pentru executarea pedepselor mici, căci oricât de porniți am fi contra infractorilor, un copil de 20 de ani care a furat ceva nu merită să fie bătut și violat 1-2 ani.

Sursă FOTO. Autor articol: I.R. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul ziarpiatraneamt.ro