Marea Britanie spune “NU muncitorilor români necalificați”. Din 29 Martie va începe FILTRAREA migranţilor de către autorităţile britanice …

Conform statisticilor, în Marea Britanie există în jur de 500.000 de muncitori de origine română. Soarta unora dintre ei nu va mai fi la fel, începând cu sfârşitul lunii martie, ziua când va începe filtrarea migranţilor, în funcţie de calificarea în muncă, scriu cei de la stiristul.com

Muncitorii români care au o calificare vor fi consideraţi eligibili de către englezi, că vor face faţă cerinţelor impuse de ei, numai că vor avea de trecut câţiva paşi pentru a-şi asigura continuarea convieţuirii în Regatul Unit.

Alan Manning, preşedintele Comisiei Consultative privind Migraţia, a anunțat că țara sa trebuie să limiteze numai la acceptarea imigranţilor calificaţi, după Brexit. În acest scop se doreşte filtrarea printre alţii şi a românilor, şi crearea unei clase muncitoare care să suplinească toate cerinţele pieţei muncii din Regat!

Cetăţenii britanici sunt recunoscuţi ca fiind destul de leneşi şi nu agreează multe dintre locurile de muncă cotidiene, precum supermarketurile, unde sunt angajaţi indieni, români şi polonezi, spălătoriile auto, agricultură, creşterea animalelor în ferme, dar şi altfel de joburi pe care englezii le consideră “de jos”.

Se vorbeşte că va fi introdusă o taxă de 56 de lire, adică 346 de lei pentru adulţi şi jumătate pentru copii. Suma ce va fi plătită nu este una mare, însă totul va depinde şi de alte condiţii ce trebuiesc îndeplinite.

loading...
  1. Pentru a obţine viza de lucru valabilă cinci ani, ROMÂNII vor trebuie să fie plătiţi cu cel puţin 30.000 de lire sterline pe an.
  2. Contractul de muncă şi declaraţiile ipotecare ori contractele de închiriere vor fi luate în considerare ca fiind suficiente pentru demonstrarea
  3. calităţii migrantului. Facturile la utilităţi, biletele de călătorie şi prescripţiile medicale ar putea fi, de asemenea, luate în considerare.
  4. Va fi pusă în funcţiune o aplicaţie de mobil, dar şi online, pentru cererea rezidenţei şi a pre-rezidenţei.

Cetăţenii UE şi membri familiilor lor, care au fost rezidenţi ai Marii Britanii pentru cinci ani sau mai mult, vor fi eligibili pentru „statut de rezident”, transmit autorităţile britanice.

În caz contrar, aceştia vor primi „statut de pre-rezident”, care le va permite să stea în Marea Britanie pentru o perioadă limitată de cinci ani, după care vor primi statutul de rezident. Ambele variante permit acces la servicii medicale şi alte beneficii.

„Principala recomandare este ca Marea Britanie să fie mai deschisă acceptării angajaţilor calificaţi din întreaga lume şi să limiteze accesul imigranţilor necalificaţi. Angajaţii calificaţi aduc beneficii clare economiei britanice şi trebuie încurajaţi activ” a declarat Alan Manning, preşedintele Comisiei Consultative privind Migraţia.

Care sunt garanţiile oferite:

  1. Garanția că nu va exista „o frontieră fermă” între Irlanda de Nord și Republica Irlanda, menținându-se integritatea constituțională și economică a
  2. Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

2.Cetățenilor UE care trăiesc în Marea Britanie și viceversa, li se va proteja dreptul să trăiască, să muncească și să studieze în continuare în acea țară

Conform planulului de reglementare pentru cetăţenii UE, făcut public de guvernul britanic, autorităţile nu vor accepta fotografii, felicitări sau albume ca dovezi eligibile prin care cetăţenii care vor să demonstreze de cât timp se află în Marea Britanie.

Vor fi acceptate: contractul de muncă şi declaraţiile ipotecare ori contractele de închiriere, iar facturile la utilităţi, biletele de călătorie şi prescripţiile medicale ar putea fi, de asemenea, luate în considerare.

”Ideea este că un sistem de permise de muncă pentru muncitori din UE va conduce, la un moment dat, la o scădere masivă a migraţiei nete din UE, pe măsură ce muncitorii cu salarii mici (80% din aflux) sunt eliminaţi”, a declarat Lodrul Green of Deddington, preşedintele Migration Watch UK. Această ”reducere ar putea, după calculele noastre, să fie de aproximativ 100.000 (de oameni) pe an”.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul stiristul.com