Ultima ORĂ! PSD are un NOU PROIECT de LEGE prin care se doreşte REPATRIEREA AURULUI ROMÂNIEI

Un proiect de lege depus chiar azi la Senat de Liviu Dragnea si Şerban Nicolae prevede modificarea Legii de funcţionare a BNR. Un singur articol conţine acest proiect. Iniţiatorii vor ca 95% din aurul României să fie repatriat, scriu cei de la digi24.ro

Potrivit proiectului de lege, BNR mai poate lăsa în băncile din afara ţării doar 5% din rezerva totală a României. Aceste procent e condiţionat de obţinerea de venituri. Dacă nu obţinem dobândă din aurul depozitat în bănci din afara ţării, atunci cantitatea de aur depozitat în afara ţării va fi zero.

„(4) Din rezerva constituită, Banca Naţională a României poate depozita aur în străinătate EXCLUSIV în scopul obţinerii de venituri prin tranzacţionare şi alte operaţiuni specifice. Depozitele de aur constituite de Banca Naţională a României în străinătate NU POT DEPĂŞI 5% din cantitatea totală de aur constituită ca rezervă.”, potrivit articolului propus.

Conform celor de la realitatea.net, există o expunerea de motive care însoțește proiectul de lege al lui Dragnea și Șerban Nicolae nu are decât o pagină, iar principalul argument invocat de șeful PSD ține de „costurile de depozitare deloc de neglijat”.

În apărarea șefului de partid, PSD listează și alte țări europene care și-ar repatria aurul – Germania, Austria sau Elveția, dar uită să pună în context și manevrele suspecte ale lui Nicolas Maduro din Venezuela.

„Despre proiectul de lege promovat de președintele PSD, Liviu Dragnea, privind repatrierea rezervei de aur a României, pentru moment spunem doar atât: Germania își repatriază rezerva de aur, Austria își repatriază rezerva de aur, Belgia, Olanda, Elveția își repatriază rezerva de aur”, este mesajul postat joi dimineața pe pagina de Facebook a PSD.

Ce uită să amintească PSD: Nicolas Maduro, dictatorul din Venezuela, nu doar că vrea repatrierea aurului ținut la Londra, dar și vinde masiv din rezerva de aur a țării.

Gheorghe Ialomițeanu, fostul ministru de Finanțe a declarat următoarele:

„Este o decizie riscantă. Când aduci tot aurul în țară scade credibilitatea BNR pe plan extern. Aurul din afara țării este o garanție pentru investitorii străini. E garanție că țara nu intră în blocaj, că nu poate să intre în încetare de plăți”.

Potrivit viceguvernatorului BNR Liviu Voinea, 59% din aurul României este depozitat în condiții de maximă siguranță și avantajoase la Londra, în lingouri. România are o rezervă de 103,7 tone de aur.

Pentru o mai bună acurateţe a informaţiilor, Proiectul de LEGE se poate citi AICI.

Sursă FOTO. Sursă VIDEO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul
digi24.ro