Veste Bună pentru Diabetici! A fost INVENTAT dispozitivul care poate suplini funcția pancreasului

Oamenii de ştiinta anunţă cu mare încredere faptul că, au reuşit să inventeze un dispozitiv medical care poate suplini funcția pancreasului. Acesta se inserează sub piele și conține celule care produc insulină, scriu cei de la ziarulonline.com

Pentru ca dispozitivul să poată fi omologat, au fost realizate în ultimii 8 ani, o mulţime de teste pe animale, iar acestea au dat rezultate foarte bune.

Un studiu realizat de Universitatea Alberta din Canada, început în 2011, a demonstrat că după 100 de zile de la implantarea dispozitivului, cobaii cu diabet nu au mai avut nevoie de insulină.

De dimensiunea unui card de credit, suplinitorul pancreasului este de fapt o punguță, care conține celule care produc insulină. Odată implantat sub piele, în jurul lui se dezvoltă vase de sânge, iar celulele din interior se maturizează, iar în în scurt timp implantul devine asemeni unui organ funcțional, care produce insulină și echilibrează nivelul glicemiei, arată ehealthromania.ro.

Cercetătorii de la compania americană care a dezvoltat acest dispozitiv medical, au început deja testarea lui pe pacienți cu diabet tip 1. În final se așteaptă ca sistemul Cell Pouch („Punguța cu Celule”) să trateze însăși cauza diabetului, nu doar să elimine simptomele, așa cum fac în prezent injecțiile cu insulină.

loading...

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul
ziarulonline.com