Veste BUNĂ! Se MĂRESC PENSIILE din luna IULIE – Guvernul are BANI!

O veste bombă pentru pensionari a fost lansată la România TV în urmă cu doar câteva ore. Toți pensionarii vor avea pensiile mărite începând cu lunile următoare. Până acum se credea că pensiile vor crește de la 1 septembrie, însă majorările vor veni mult mai devreme, scriu cei de la stirimondene.fanatik.ro

Fostul ministru al Finanțelor, Gheorghe Ialomiţianu a confirmat faptul ca pensiile vor crește de la 1 septembrie, așa cum a promis Guvernul României.

”Se vor acorda aceste majorări la pensie”, a declarat fostul ministru al finanțelor, la România TV. Curios este faptul că aceste măriri vin în contextul în care contribuțiile la pensie au scăzut cu un miliard și jumătate de lei în anul 2018, din cauza scăderii drastice în mare parte, a pierderii forței de muncă către țările din vest.

În acest context, începând cu luna iulie, statul va începe să vireze mai mulți bani către pensiile românilor, urmând să se ajungă la un procent de 15 % în luna septembrie, pe 1 mai exact. Asta înseamnă, literalmente, că 1,5 puncte de pensie vor cuantifica 248 de lei. Dacă în ianuarie 2019, un pensionar primea 1.650 de lei, în luna septembrie a aceluiași an, același pensionar va încasa 1.898 de lei.

Vestea bună şi pentru cei care primesc pensia minimă. Aceasta se va majora şi ea începând cu luna iulie 2019, de la 640 de lei, la 704 lei.

loading...

Conform prevederilor din noua lege a pensiilor, în anul 2021 va intra în vigoare şi ajutorul de 25 % pentru văduvi și văduve. Angelica Mihail, purtătorul de cuvânt al Casei Naționale de Pensii, a anunțat că văduvele și văduvii care vor să aplice pentru 25 % din pensia pe care ar fi trebuit s-o încaseze răposatul/răposata trebuie să aștepte până în anul 2021. Asta doar în cazul în care durata căsătoriei a fost mai mare de 10 ani. Acesta este doar un proiect de lege și nimic nu se va întâmpla mai devreme de 2021.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul
stirimondene.fanatik.ro