O bătrână a fost ÎNGROPATĂ în CURTEA CASEI, pentru că preotul le-a cerut rudelor o taxă de 1.000 de lei

Totul s-a întâmplat în localitatea Gârceiu din Sălaj, în momentul când, Domnica Baciu de 93 de ani s-a stins din viaţă şi a trebuit să fie îngropată. Mai bine spus, a început un scandal în momentul când preotul ar fi cerut familiei, o taxă de o mie de lei pentru un loc în cimitir, scriu cei de la all4romania.eu citând romaniatv.net

Întrebate de presă, rudele femeii au declarat că taxa era pentru cei care nu-şi achitau contribuţia anuală la biserică. Bătrâna care s-a stins din viaţă, trecuse de câţiva ani la greco-catolici, astfel că, aceasta plătea taxa acolo şi nu la ortodocşi.

„Au mai fost cazuri, în urmă cu mai mulți ani, dar acolo a fost șaradă. Noi n-am vrut să se întâmpla asta. Chiar discutasem cu mama, atunci când s-au întâmplat acele șarade, ce o să facem dacă o să avem și noi astfel de probleme. Și mama mi-a spus să o îngropăm în grădină sau oriunde, că ea oricum o să fie moartă, numai să nu fie scandal și certuri la ea la înmormântare. Și așa a fost: a fost pace, rugăciune și liniște”, spune Marieta Chira, fiica femeii, potrivit voceatransilvaniei.ro.

Preotul Gabriel Gârdan, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Sălajului, susține că taxa nu are legătură cu apartenența la un cult sau altul.

„Este vorba despre o hotărâre a consiliului parohial luată în urmă cu mai mulți ani, înainte ca preotul de acum să fie numit în sat. Prin această hotărâre s-a stabilit ca în cazul persoanelor care nu-și achită contribuția anuală, atunci când au nevoie de loc în cimitir să se perceapă această taxă, destinată administrării cimitirului. Nu este încasată de preot, ci de consiliul parohial, și nu este pentru un serviciu religios, ci este o taxă pentru locul de veci”, precizează preotul.

loading...

Familia bătrânei a hotărât ca aceasta să doarmă somnul de veci chiar în propria curte. Aceştia nu şi-au schimbat decizia nici după ce cu doar câteva ore înainte ca bătrâna să fie îngropată, preotul din sat i-a anunţat că o pot inmormânta pe femeie în cimitir fără să mai plătească taxa.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalulall4romania.eu