Doi copii au fost părăsiţi de mamă, după ce a plecat să-şi cumpere trei ţigări. Iulian este olimpic iar Alexandru vrea să ajungă fotbalist, ca Messi

În comuna vasluiană Fereşti, trăieşte modest o familie formată din tata şi doi băieţi buni la învăţătură şi frumoşi la suflet. Mama lor, poama “bună”, a plecat acum câţiva ani să-şi cumpere trei ţigări şi dusă a fost. A venit înapoi după un an, a mai fumat două ţigări şi a plecat din nou, scriu cei de la roineu.com

Din acel moment, au trecut şapte ani de zile, ani grei de când fraţii Iulian și Alexandru au râmas în grija tatălui lor, care îi creşte din ajutorul social primit de la primărie și alocația de susținere pentru familia monoparentală.

Fraţii Iulian și Alexandru nu erau daţi la școală când mama lor a plecat. Din păcate, copiii nu vor să mai audă de ea și luptă alături de tatăl lor ca să răzbească în viață și să-și împlinească visurile.

Despre Iulian Hurja care este fratele cel mare se poate spune că este olimpic la Geografie, însă acum, în clasa a VIII-a, se pregătește intens pentru admiterea la Liceul Militar.

„Este un elev-model, pe care și l-ar dori orice profesor. Tinde spre perfomanță la mai multe discipline”, spune dirigintele său, Dumitru Gavril, cel care i-a descoperit pasiunea pentru geografie.

loading...

„Deși crescut fără mamă, nu este un copil izolat. Socializează foarte bine cu cei din jur, iar eu îl ajut cu ce pot”, adaugă dirigintele.

Iulian nu este pasionat doar de geografie, ci și de desen, iar când are timp liber, colorează.

„Anul trecut, am terminat clasa a VII-a cu media 9,20 și am luat și premiu. Acum, deja mă pregătesc pentru cariera militară. Nimic nu este imposibil dacă îți dai interesul”, spune Iulian.

Fratele cel mic își dorește din tot sufletul să se facă fotbalist și îl are ca model pe Messi.

„Alexandru are unele probleme cu vorbitul. Le-a avut de mic, dar este din ce în ce mai bine. De aceea, nu ne dorim acum decât să avem sănătate. Cu restul problemelor ne descurcăm noi, așa cum am făcut-o în toți acești ani în care ne-am avut alături unul pe celălalt, la bucurie și la necaz”, spune tatăl, Ilie Hurja.

„Nu au putut să o ierte că i-a abandonat”

Ilie Hurja și cei doi fii ai săi se gospodăresc singuri din seara friguroasă de decembrie 2011, când mama băieților a spus că pleacă să-și ia trei țigări de la chioșcul din colt și nu s-a mai întors. A revenit un an mai târziu, a fumat două țigări și a plecat iar.

„Nu i-a păsat nici o clipă de copii, dacă au ce mânca sau cu ce se îmbrăca. Pur și simplu nu a interesat-o decât să-i fie ei bine”, spune Ilie Hurja.

De atunci, femeia a mai venit de trei ori la fostul cămin conjugal, la intervale de câțiva ani: „Ultima dată, și-a dat seama că e mamă anul trecut, când a venit, chipurile, să-și ia copiii. Nici unul nu a vrut să plece. Nu au putut să o ierte că i-a abandonat”.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul roineu.com