ITALIA: „Salvaţi-l pe fratele meu” este APELUL unei tinere adoptate din România acum 30 de ani. Mama ei s-a SINUCIS în faţa celor 10 copii

Unul dintre cele mai grave cazuri ale românilor din Italia, a ajuns în sfârşit la urechile autorităţilor italiene. Ce s-a întâmplat de fapt? Cu 30 de ani în urmă, doi fraţi din zece ale unei familii din România, erau înfiaţi de o familie din Italia. Mama acestor 10 fraţi s-ar fi sinucis în faţa lor, afectându-i pe toţi, scriu cei de la stiridiaspora.ro

Conform iene.mediaset.it, Ilaria spune că fratele ei suferă de o boală mintală gravă, care s-ar fi accentuat din cauza indiferenţei autorităţilor.

Românca a transmis un mesaj video, în lacrimi, prin care lansează un apel disperat pentru a-l salva pe Matteo.

După ce mama fraţilor a fost îngropată, copiii au ajuns la orfelinat și au avut parte de un trai inuman.

Am văzut lucruri oribile. Copiii erau abuzați și torturați fără motiv în fața mea. Matteo a trecut prin aceste orori, care i-au lăsat urme adânci în mintea sa”, spune Ilaria.

loading...

Atunci, o familie care trăia în Terracina a decis să îi adopte pe Ilaria și Matteo.

Schizofrenie și de tulburări de personalitate, acesta era diagnosticul pus de medici, lui Matteo. Cei care l-au adoptat, au încercat să-l trateze, dar odată internat, tânărul reușea să plece, fără ca autorităţile să ia vreo măsură. Se întorcea acasă unde, însă, se putea comporta normal doar câteva zile sau chiar ore. Tânărul a început să aibă tot mai des crize, în care se manifesta foarte violent. Într-una din zile, în anul 2014, având o criză gravă, Matteo i-a rupt mâna tatălui său, ne dezvăluie Ilaria.

Matteo a fugit în cele din urmă de acasă și a ajuns să doarmă pe străzi. În ianuarie 2018, a fost internat la clinica Rems di Cercano, dar după doar 4 luni, i s-a dat drumul. Motivul a fost cu totul surprinzător.

„Au spus că nu mai pot să îl ţină şi l-au externat pentru că nu mai au locuri”, povesteşte Ilaria. Văzând că nu sunt şanse pentru ca fratele său să se facă bine sau măcar să fie tratat într-un mediu adecvat, Ilaria a ajuns în emisiunea Le Iene, de pe postul Italia 1, unde şi-a spus povestea, în speranța că autoritățile nu vor mai ignora cazul orfanului român, care şi acum doarme pe străzi.

Tânăra a făcut un apel pentru ca Matteo să fie ajutat şi să i se dea tratamentul de care are nevoie, într-o clinică din Italia.

„Salvați-l pe fratele meu”, imploră Ilaria.

Sursă FOTO. Sursă VIDEO:Tu News Ciociaria Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul stiridiaspora.ro