Un TATĂ tânăr şi singur din Harghita, cu doi copii, a fost UCIS de un URS. Soţia îl părăsise, plecând în străinătate.

O dramă fără margini s-a abătut peste o familie din Harghita. Un bărbat tânăr a fost atacat de un urs, în timp ce era în pădure. Ursul l-a prins şi l-a sfâşiat fără milă. Tânărul era tată a doi copii pe care îi creştea singur şi a mers în pădure cu doi prieteni ca să încarce mai mulţi saci cu pământ pentru a amenaja o grădină, scriu cei de la observator.tv

Abia intrat în pădure, tânărul tată s-a dus spre teritoriul unei ursoaice cu 3 pui, moment în care animalul i-a sărit în cale şi l-a sfâşiat. De câţiva ani, vânătorii au semnalat autorităţilor şi au cerut în repetate rânduri, aprobare pentru a împuşca animalele sălbatice care sunt tot mai multe şi tot mai agresive. Oficialii de la Mediu îi contrazic, susţin că au dat cele mai multe aprobări în acest judeţ.

Kerstes Robert, martor: “Deodată, am auzit ceva zgomot, când s-a uitat vecinul a văzut ca ursul fuge în sus pe dealul celalalt. Am început să strigăm după coleg „Janos, hei, unde eşti?”

Prietenii l-au găsit inconştient şi plin de muşcături. L-au urcat repede într-o căruţă şi au fugit în sat după ajutor.

Era un om foarte bun, lucra zi şi noapte. Are valoare mai mare ursul decât omul. Asta e problema foarte mare în România”, spune un localnic.

loading...

În tragedia din Harghita, bărbatul a lăsat în urma doi copii minori pe care îi creştea singur, după ce soţia l-a părăsit şi a plecat în străinătate. Cei care locuiesc acolo, povestesc că animalele sălbatice au devenit tot mai multe şi tot mai agresive. Vânătorii spun că au cerut încă din toamnă autorităţilor se împuşte patru urşi, dar au primit acceptul doar pentru doi. Ultima solicitare a fost chiar săptămâna trecută.

Kornis Lorand, vânător: Până nu se termină isteria din ţara asta, că nu mai sunt urşi, astfel de cazuri se vor întâmpla în fiecare zi şi este foarte grav.

Borbely Csaba, Presedinte CJ Harghita: Se pare că acest urs a fost solicitat ca să fie extras anul trecut, dar din partea Ministerului Mediului i s-ar fi refuzat asociaţiei de vânătoare. Și acum eu întreb a cui este responsabilitatea pentru aceasta situatie?

Cei din Ministerul Mediului contrazic însă autorităţile locale.

(Reporter): Ministerul Mediului a primit vreo sesizare pentru acest aviz?

(MIHAI DRĂGAN, purtator de cuvânt al Ministerului Mediului): Până la acest moment, nu. Harghita e judetul care a beneficiat de cele mai multe derogări din toate județele din țară.

Ursoaica face parte dintre cei 20 de urşi care au supravieţuit ordinului de ucidere semnat de ministrul Mediului în 2017 şi care prevedea eliminarea a 140 de exemplare din întreaga ţară.

Conform datelor înregistrate de către autorităti, peste 30 de români au fost atacaţi de urşi în ultimii 5 ani.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalulobservator.tv