Mare ATENŢIE pentru ROMÂNII din UK! – Cum să îți recuperezi taxele plătite în plus pe anul 2018

Taxele în Marea Britanie sunt deosebit de “ciudate”. Mai toţi analiştii financiari sunt de acord cu faptul că, în funcţie de ceea ce declară patronii, muncitorii români sunt supuşi unor taxe mai mari decât arată realitatea din acte, scriu cei de la gazetaderomania.co.uk

Începând de Sâmbătă, 6 aprilie, vă puteți recupera taxele plătite suplimentar către HMRC dacă ați fost self employed în perioada 6 aprilie 2018 – 5 aprilie 2019.

Persoanele self employed își pot recupera taxele odată cu declararea veniturilor și cheltuielilor legate de activitatea întreprinsă (Tax Return – Self assesment).

Această declarație se completează și se depune o dată pe an, la încheierea anului financiar (în acest caz vorbim de 6 aprilie 2018-5 aprilie 2019), chiar dacă ați lucrat sau nu în acea perioadă.

La completarea formularului de Tax Return, va trebui să treceți toate veniturile și cheltuielile dumneavoastră efectuate în scopul afacerii. Pe baza informațiilor transmise de dumneavoastră, se va stabili dacă mai datorați bani statului britanic sau dacă ați fost impozitat prea mult pe parcursul anului și sunteți îndreptățit să primiți înapoi o parte din taxe, sub forma unui Tax Refund.

loading...

Termenul limită pentru depunerea declarației fiscale este 31 octombrie (dacă este trimisă prin poștă) sau 31 ianuarie anul urmator (dacă se trimite online).

Cu fiecare zi în plus de întârziere, penalitățile cresc. De aceea vă recomandăm să trimiteți cât mai repede tax return-ul.

De Tax Refund pot beneficia si angajatii. Uneori, se întâmplă ca angajatorul să declare coduri fiscale greșite și să vă fie reținute taxe mai mari decât sunt necesare.

Acestea sunt cele mai frecvente motive pentru care, ca și angajat, puteți beneficia de returnarea unei părți din taxele plătite: nu ați lucrat un an financiar complet, codul fiscal pe care s-au reținut taxele a fost incorect sau ați fost demis.

În oricare dintre cazurile de mai sus, aveți o șansă mare să obțineți înapoi o parte din taxele achitate.

Pentru asta, veți avea nevoie de: pașaport sau carte de identitate, National Insurance Number și statementurile de plată săptămânale sau lunare. 

Pentru a începe o rambursare de impozit, vă rugăm să ne contactați! Ne puteți trimite un mesaj pe pagina noastră de Facebook sau ne puteți suna la unul din numerele de telefon: 07470584035 sau 07404040853.

UJS GROUP oferă consultanță GRATUITĂ, ne puteți trimite un mesaj pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul gazetaderomania.co.uk