Românii din străinătate primesc din ţară, carne de miel, de porc, dulceaţă, pastă de mici, cârnați și untură de porc

În apropierea sărbătorilor, firmele de curierat sunt solicitate de capacitate maximă în privinţa transportului de pachete către ţările Uniunii Europene, acolo unde aproximativ 3,5 milioane de români sunt plecaţi la muncă.

În străinătate, românii au toate cele necesare, numai că dorul de mâncărurile tradiţionale româneşti îi face pe aceştia să solicite rudelor astfel de pachete. Se poate spune că românii noştri iubesc aşa mult mâncarea tradiţională încât primesc pachete de acasă şi la mii de kilometri depărtare, scriu cei de la ziarulromanesc.de citând observator.tv

În coletele care pleacă din ţară găsim sarmale, mici şi… untură de porc, arată un studiu al unei firme de curierat. Printre lucrurile bizare trimise pachet se mai află răsadurile de salată sau lemnele de foc.

Potrivit unui top realizat de o platformă online de curierat, printre cele mai bizare lucruri trimise de românii din ţară în străinătate se numără pastă de mici cu destinații multiple, untură de porc către Germania şi mălai, tot spre Germania.

In top mai apar și un test ADN trimis în Austria, lemne de foc pentru cineva din Italia și broaște țestoase catre Regatul Unit. Europenii trimit alte lucruri în colete.

loading...

„Avem oameni care ne cer să le transportăm rămăşiţe umane, cenuşă umană. Oamenii ne cer să mai transportăm şi păsări vii, cum ar fi găinile, dar şi broaşte ţestoase. Am avut şi replici ale mitralierei AK 47”, declară reprezentantul firmei de curierat.

Preţurile pentru expedierea unui colet care are cel mult 40 de kilograme în ţările din Uniunea europeană variază între 20 şi 30 de euro.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul ziarulromanesc.de