Lacrimi şi Durere! DOI FRAŢI, unul în Italia și celălalt în România, AU MURIT în aceeași zi, de aceeași boală

Lacrimi şi multă durere s-a abătut peste sufletul unei mame din Galaţi. Aceasta avea doi băieţi, Ionel care locuia în ţară şi Nicuşor Rusu, şofer de camion în Italia. Ca un trăsnet a picat vestea că Ionel s-a stins din viaţă într-un spital din România, răpus de cancer. Cu doar câteva ore înainte, Nicuşor care se afla în Italia, murea şi el, iar vestea a cutremurat familia lui şi toată comunitatea de unde aceştia erau, scriu cei de la gazetaromaneasca.com citând observator.tv

“O mamă îşi plânge cei doi băieţi, morţi amândoi în aceeaşi zi”. Tanti Angi, cum o striga toţi cunoscuţii era la un moment dat la căpătâiul lui Ionel, internat într-un spital din România, când a aflat că s-a stins şi Nicuşor, celălalt fiu al ei, la Treviso, în Italia. Amândoi sufereau de cancer şi nu au mai avut putere să lupte cu boala nemiloasă.

Nicuşor Rusu avea 42 de ani şi era şofer de TIR în Italia. Avea un băieţel de 3 anişori, Nicolas, de care era foarte mândru. De-a lungul anilor, Nicuşor a urmat mai multe tratamente, dar nu a putut să învingă boala perfidă.

Prietenii lor au demarat o acţiune de strângere de fonduri pe Facebook, pentru a ajuta la repatrierea trupului său.

“Dragi Prieteni, în dimineaţa zilei de luni când Nicuşor Rusu se stingea din viaţă… familia lui din România plângea trecerea la nefiinţă şi a fratelui lui Nicuşor, Ionel Rusu şi acesta suferind de cancer… da în aceiaşi dimineaţă, aţi citit bine. Nu-mi pot imagina cât de mare e suferinţa familiei, a mamei lor, neputând fii alături de ambii în acelaşi timp. Cu ajutorul nostru poate măcar să-şi ia ADIO şi de la Nicuşor. Sunt convins că îi purtăm în rugile noastre, dar putem să participăm cel puţin astfel şi la uşurarea crizei financiare. Vă transmit recunostinţa lui Angi Rusu şi totodată mulţumesc anticipat pentru donaţiile voastre. Dumnezeu să vă Binecuvanteze.“, a povestit unul dintre prietenii lui Nicuşor, pe Facebook.

loading...

Mama celor doi băieţi îl aşteaptă şi pe Nicuşor acasă, la Galaţi, să îl îngroape lângă Ionel. Durerea ei nu se va stinge niciodată, dar măcar poate să îi plângă împreună.

Iată apelul de pe Facebook:

O adevarată tragedie a avut loc astăzi în Mestre/Italia, când Nicuşor Rusu tânărul mereu vesel, la vârsta de 42 de ani a decedat după o lungă perioadă de suferinţă. Cu toate că a urmat lungi perioade de tratament, eforturile doctorilor de a-l salva au fost îń zadar.

În urma lui a rămas o mamă cu un băieţel gingaş de numai 3 anişori, o familie îndurerată care nu-şi revine din şoc, şi care în prezent face eforturi pentru a reuşi să repatrieze trupul neînsufleţit.

Lansez un apel în încercarea de a fi alături de familia îndoliată. Haideţi să dăruim din ceea ce avem, pentru a-i oferi familiei lui Nicuşor un sprijin financiar în încercarea grea ce le stă în faţă.

Cred că dăruind, vom dobândi, iar familia îndoliată acum, va găsi în timp o altă cauză nobilă, în care să dăruiasca mai departe”.

Donaţiile pot fi făcute în contul soţiei decedatului:
Angelica Buboi; IBAN: IT28V0503462180000000003605; SWIFT: BAPPIT21117

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante depsre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul gazetaromaneasca.com