ROMÂNIA ocupă PRIMUL LOC în Uniunea Europeană la CELE MAI PROASTE DRUMURI

Nimic nou sub soare! Cam aşa se poate spune în privinţa drumurilor noastre, în comparaţie cu şoselele din Uniunea Europeană. Într-un raport publicat recent şi realizat de către Comisia Europeană care analizează cele mai periculoase drumuri dintre cele 28 de state ale Uniunii Europene, primul loc este ocupat cu ruşine de România, scriu cei de la emigrantul.it citând Agerpres.ro.

Conform raportului, în țara noastră 96 de oameni la un milion își pierd viețile pe șosele. Adică de peste trei ori mai mulți față de cei care mor în accidentele din Marea Britanie. Țara se află la polul opus al clasamentul, cu cele mai sigure drumuri: înregistrează doar 28 de decese la un milion de persoane, potrivit The Sun.

Nici bulgarii nu stau cu mult mai bine ca noi. S-au clasat pe locul doi în acest clasament al drumurilor riscante, urmați de letoni, care au ratele de deces de 88, respectiv 78 de accidente mortale la milionul de persoane. În topul drumurilor periculoase din Uniunea Europeană se regăsesc și Croația, Polonia și Ungaria, țări care au rate de 77, 76, respectiv 64 de decese la un milion de persoane.

Danemarca și Irlanda au fost următoarele țări cu cele mai sigure șosele pentru șoferi, cu doar 30 și 31 de decese la un milion de persoane.

În fiecare zi, 70 de persoane mor în accidente, pe drumurile din Uniunea Europeană.

loading...

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinatate, pe portalul emigrantul.it