VIDEO – Românii, Ion Boboc și Christiana Tudor-Dobre, au fost CONDAMNAŢI în Anglia, pentru SCLAVIE MODERNĂ

La începutul lunii februarie 2019, un cuplu de români a fost găsit că ţinea un tânăr vulnerabil în condiţii mizere, forțându-l să trăiască sub scări și să se spele în curte, scriu cei de la gazetaderomania.co.uk citând ediţia online BBC.

Cei doi români îl trimiteau pe român la muncă, îi lua banii căştigaţi saptămânal (300-350 de lire sterline), iar acestuia îi dădeau pentru traiul zilnic suma de o liră pe zi, pentru mâncare, un abonament de autobuz pentru a merge la muncă și 10 lire sterline în weekend pentru canabis. În plus, era pus să fure din magazine, au declarat procurorii.

Ion Boboc, în vârstă de 26 de ani și Christiana Tudor-Dobre, în vârstă de 24 de ani, au fost găsiți vinovați de sclavie modernă în februarie, iar joi, 11 aprilie, și-au aflat sentințele. Bărbatul a primit patru ani și două luni de închisoare, iar femeia, trei ani și șapte luni de închisoare.

De asemenea, cuplul a fost găsit și vinovat de fraudă. Pentru această faptă, Boboc a fost condamnat la trei ani de închisoare, iar Tudor-Dobre la doi ani și opt luni. Toate pedepsele primite se vor efectua în același timp.

Gabriel Nicolae a venit la Bristol, în vara anului 2017, împreună cu prietenii săi, Ion Boboc și Christiana Tudor-Dobre, după ce Boboc i-a găsit un job la un abator.

loading...

Bărbatul ţinut în sclavie de cei doi, nu avea acces la apa potabilă din bucătărie, ci a era forțat să folosească furtunul din grădină pentru a face duș și a-și spăla hainele.

Banii pe care trebuia să-i primească Gabriel Nicolae intrau într-un cont și erau folosiți de cei doi. Suma pe care au luat-o din contul bancar al victimei este de 23.000 de lire sterline, după cum a precizat judecătorul. Totodată, aceștia i-au confiscat actele de identitate.

Sursă FOTO. Sursă VIDEO: Avon and Somerset Police Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul gazetaderomania.co.uk