Ultima ORĂ! Anunțul oficial făcut de MAE, pentru toţi romanii stabiliți în Marea Britanie

Controversele legate de Brexit sunt acum stopate, de faptul că fiecare ţară care are muncitori în Marea Britanie, a negociat la sânge drepturile acestora după ieşirea din marea familie a Uniunii Europene. Astfel, negocierile sunt aproape rezolvate, iar cei din Guvernul britanic sunt pe cât se poate de serioşi, în privinţa celor care muncesc la ei în Regatul Unit, făcând condiţiile de şedere acolo, din ce în ce mai blânde.

Românii stabiliţi în Marea Britaniei înainte de 31 decembrie 2020 vor avea drepturile garantate prin noul acord de Brexit agreat de Guvernul de la Londra în această săptămână, anunţă Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti, scriu cei de la regatulunit.com

Ministerul Afacerilor Externe salută agrearea de către negociatorii Uniunii Europene şi ai Mării Britanii a formei finale a textului Acordului de retragere. Acest acord marchează un moment semnificativ în procesul de negociere şi deschide calea spre definirea unei relaţii viitoare cât mai apropiate şi întărite a Uniunii Europene cu Marea Britanie, acesta fiind un obiectiv strategic al României, având în vedere Parteneriatul Strategic bilateral, cooperarea strânsă în materie de securitate, a cărei menţinere este esenţială în contextul evoluţiilor în vecinătatea estică, unde România şi Marea Britanie împărtăşesc obiective comune”, anunţă Ministerul de Externe.

Ministerul laudă acordul încheiat afirmând că este cel mai eficient instrument pentru limitarea consecinţelor negative ale retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană şi pentru asigurarea certitudinii juridice pentru cetăţeni şi mediul de afaceri.

Acordul de retragere va garanta protejarea drepturilor tuturor cetăţenilor români stabiliţi în Marea Britanie înainte de 31 decembrie 2020. Aceştia vor putea continua să lucreze, să locuiască şi să studieze în Marea Britanie în baza obţinerii unui nou statut special (settled status).

loading...

Ministerul Afacerilor Externe apreciază eforturile substanţiale depuse de echipa de negociere coordonată de către negociatorul-şef al Comisiei Europene, Michel Barnier, care au condus la obţinerea unui progres decisiv, în special pentru agrearea unei soluţii de backstop şi evitarea instalării unei frontiere dure între Irlanda şi Irlanda de Nord“, se arată în comuicatul MAE.

Este bine de ştiu că, pentru a intra în vigoarea acordul de Brexit trebuie ratificat atât de Parlamentul britanic cât şi de Parlamentul European.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul regatulunit.com