Un microbuz cu 14 ocupanţi a fost lovit în plin de un tren, în Buzău. Bilanţul victimelor: trei morţi şi zece răniţi

Un microbuz a fost lovit de tren în satul Bîlhacu, comuna C.A.Rosetti, fiind înregistrate cel puţin şapte victime, trei dintre ele fiind decedate, scriu cei de la libertatea.ro

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Buzău, slt George Creţu, la trecerea de cale ferată de la Bîlhacu un microbuz a fost lovit de tren: “Sunt 7-9 victime, a fost declanşat planul roşu de intervenţie, la faţa locului au plecat şapte ambulanţe şi alte trei echipaje ISU.”

Din primele informații, șoferul microbuzului nu s-ar fi asigurat la trecerea la nivel cu calea ferată și nu ar fi respectat semnalele acustice și luminoase. Chiar el este singurul care a scăpat cu răni ușoare.

Chemate de urgenţă la faţa locului, echipele de intervenție au declanșat planul roșu și au acționat pentru descarcerarea răniților și acordarea primelor îngrijiri.

Au fost concentrate 6 echipaje de prim-ajutor SMURD, 1 ambulanță pentru victime multiple si 7 ambulanțe SAJ. Salvatorii au ajuns din două județe, Brăila și Buzău. Totodată, a fost alertată în sprijin şi o autospecială pentru victime multiple încadrată cu paramedici de la ISU Brăila.

loading...

Traficul feroviar a fost închis în zonă. Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA informează că “traficul feroviar între staţiile Cilibia şi Rosseti este închis la această oră, pe ambele fire, din cauza unui accident înregistrat la o trecere la nivel cu calea ferată dotată cu bariere automate”, se arată într-un comunicat al CFR.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul
libertatea.ro