Atentate în Sri Lanka. 8 copii din România erau în Colombo. 207 persoane au murit, iar peste 500 sunt rănite

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a precizat astăzi, 21 aprilie 2019, faptul că opt copii români se aflau în oraşul Colombo, Sri Lanka, în momentul în care au avut loc exploziile. Imediat, aceştia fiind duşi de autorităţile locale într-o unitate militară la periferia capitalei, scriu cei de la digi24.ro

“Mai avem 15 români pentru care rudele au cerut să primească informaţii despre situaţia lor. Prin intermediul ambasadei, s-a luat legătura telefonică şi toţi au confirmat că nu au niciun fel de probleme”, a declarat Teodor Meleşcanu, la Realitatea TV.

Nu există victime din rândul românilor în atentatele din Sri Lanka, arată informațiile de până acum, potrivit ministrului de Externe.

“Am luat legătură şi telefonică cu unii dintre cei care sunt în vacanţe sau locuiesc în Colombo. Din discuţiile pe care le-am avut cu oamenii, am înţeles că nu au fost afectaţi până acum în niciun fel de atacurile teroriste. Chestiunea cea mai sensibilă este faptul că un grup de opt copii cu un însoţitor erau în Colombo şi până la urmă s-a reuşit obţinerea unui sprijin. Am reuşit să discutăm cu autorităţile şi au fost duşi cu toţii într-o unitate militară la periferia capitalei Colombo, unde sunt condiţii de securitate foarte stricte”, a declarat Teodor Meleşcanu la Digi 24.

Aproape 207 de oameni au fost ucişi în mai multe atentate care au vizat biserici şi hoteluri din zona capitalei Colombo, iar peste 500 sunt răniţi. Autorităţile se aşteaptă ca numărul acestora să crească. Articolul continua dupa reclame …

loading...

Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Colombo: +94 11 2676520, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă, sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +94 777 88 2539.

Sursă VIDEO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul digi24.ro