Tânără de 19 ani din România specialistă în furturi din magazine, a fost trimisă acasă de un judecător englez, numind-o „o rușine completă”

O tânără de 19 ani originară din satul Bata, nordul României, a fost arestată în Kent pentru furt din magazinele englezeşti. Este vorba despre Mădălina Horvath, care a venit în Marea Britanie în 2015 și s-a dovedit că a furat peste 15.000 de lire sterline – inclusiv 16 produse Apple – în diferite orașe, din Cambridge și până în Manchester, scriu cei de la ziarulromanesc.net citând Evening Standard.

Cu toate că s-a dovedit implicarea ei într-un val de furturi la nivel național în Marea Britanie, aceasta a primit încuviințarea de la judecător să meargă acasă „pentru a scuti contribuabilul britanic de o cheltuială de 8.000 de lire sterline”.

Judecătorul englez a numit-o „o rușine completă” și i-a spus să plece imediat în România și să le spună prietenilor „ce se întâmplă cu străinii care încalcă legea în Marea Britanie”.

În momentul arestării, aceasta era însoţită de prietenii săi, în Centrul Trafford, din Manchester. Asupra ei s-au găsit produse furate în valoare de mii de lire sterline, sustrase de la un magazin John Lewis.

La începutul lunii aprilie, Mădălina, care locuia în Coventry, a fost condamnată la 14 luni de pușcărie, după ce a recunoscut cinci acuzații de furt. După ce judecătorul a promis că îi scurtează sentința, tânăra a arătat un bilet dus către România, pe care i-l cumpărase familia sa. Articolul continua dupa reclama …

loading...

Judecătorul i-a permis astfel să plece spunând: „cu cât mai repede pleci din țară, cu atât mai bine”.

El a spus că, de regulă, nu scurtează sentințe, dar era îngrijorat că timpul petrecut la închisoare de Horvath costa contribuabilii britanici până la 4.000 de lire sterline pe lună.

El a spus: „Atunci când te întorci acasă, să le spui prietenilor tăi și tuturor celorlalți ce se întâmplă cu oamenii care vin din alte țări să fure aici”.

Judecătorul a spus că este „complet inacceptabi” ca străinii să vină în Marea Britanie ca „bande profesioniste de infractori și să interfereze cu comerțul legal al magazinelor din această țară”.

„Suntem foarte primitori cu străinii în această țară și nu vei fi tratat altfel pentru că ești din România. Cu toate acestea, tot ceea ce cerem este ca oamenii să respecte legea”, a spus acesta.

Sursa FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante dspre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul ziarulromanesc.net