Românii din Marea Britanie primesc BANI de la guvernul britanic ca să-şi CUMPERE o LOCUINŢĂ. Care sunt condițiile

Românii care locuiesc în Marea Britanie îşi pot cumpăra propria locuinţă, prin ajutor financiar din partea guvernului, chiar dacă nu au suficient venit sau nu pot acorda un avans mare, scriu cei de la roineu.com

Programul „London Help to Buy” se adresează persoanelor care vor să achiziţioneze pentru prima dată o locuință, în Londra, precum și celor care dețin deja o proprietate, dar pe care doresc să o vândă pentru a cumpăra una nouă.

În cel de-al doilea caz, locuinţa care urmează să fie achiziţionată trebuie să fie nou construită, cu un preţ de până la 600.000 de lire sterline.

Condiţia este că, în acest caz, nu veţi putea închiria noua locuinţă şi nu trebuie să dețineți nicio altă proprietate în momentul în care cumpărați noua casă cu ajutorul programului „London Help to Buy”.

Pentru a vă putea înscrie în acest program, trebuie să puteţi depune un avans de cel puțin 5% din valoarea locuinței, iar pe lângă acesta, guvernul britanic vă va împrumuta cu încă 40%. Astfel, va trebui să accesaţi un credit pentru doar 55% din valoarea proprietății. Articolul continua dupa reclame …

Împrumutul de 40% este fără dobândă în primii cinci ani, iar din al șaselea an va avea o dobândă de 1.75%.

Conform datelor din teren, în luna februarie 2019, cartierul Croydon din sudul Londrei a fost cel mai ofertant în ceea ce priveşte programul „London Help to Buy”, astfel, 170 de case au fost disponibile pentru vânzare, potrivit which.co.uk.

Sursă FOTO. Pentru păstrarea acurateţii informaţiilor, articolul este PRELUAT INTEGRAL de pe roineu.com