O mamă de 33 de ani şi-a aruncat copilul nou născut în WC-ul din fundul curţii. Acum riscă puşcăria pentru vătămare corporală.

Un caz de o gravitate ieşită din comun s-a întâmplat în duminica Floriilor, în localitatea Băleni din judeţul Galaţi. Femeia de 33 de ani a mers la toaletă în fundul curţii şi a născut acolo, scăpâmd nou născutul în fosa septică. Nu a povestit nimănui despre isprava de care a avut parte, numai că tatăl concubinului ei a auzit plânsete de copil şi a anunţat imediat poliţia, scriu cei de la adevarul.ro

Imediat, la faţa locului au ajuns mai multe echipaje de pompieri şi de la SMURD, dar şi un echipaj de Poliţie, care au reuşit să scoată copilul din toaletă. Din primele informaţii, starea copilului este una foarte gravă.

”Iniţial, pompierii au săpat în lateralul fosei septice, pentru că placa de beton avea 4 metri pătraţi. Ulterior, cu un excavator solicitat din apropiere, s-a putut efectua o intrare în lateral, unde s-a coborât cu ajutorul scării de fereastră pentru a fi salvat la timp bebeluşul proaspăt născut. Mama noului-născut a fost predată de echipalul SMURD către SAJ, pentru a prelua apoi şi bebeluşul după salvarea acestuia din hazna”, a declarat locotenent colonelul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

Nou născutul a fost internat la Spitalul de Pediatrie din Galaţi. ”În acest caz se fac cercetări pentru vătămarea corporală a copilului nou născut de către mamă. Ancheta va stabili dacă mama l-a născut în toaletă sau l-a aruncat după naştere acolo”, ne-a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi.

Mama bebeluşului a fost internată la spitalul din Târgu Bujor, iar după ce îşi va reveni, va fi audiată de către poliţişti. Femeia de 33 de ani mai are 9 copii, toţi fiind sub măsuri de protecţie, în timp ce al 10 copil i-a murit într-un incendiu. Aceasta va fi şi expertizată psihiatric pentru a se constata dacă nu suferea de depresie postpartum, care afectează unele femei după naştere şi poate dura câteva luni. Articolul continua dupa reclame …

loading...

Dacă copilul va supravieţui, se va aplica o măsură de protecţie şi în cazul lui, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul celorlalţi 9 copii. Sper doar să fie sănătos”, ne-a declarat Ciprian Groza, purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Protecţia Drepturilor Copilului Galaţi.

Surs FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul adevarul.ro