Născuţi de o MAMĂ MINORĂ, Andrada și Beni trăiesc într-un GRAJD, după ce aceasta a plecat la muncă în Danemarca.

România este plină de dramele copiilor lăsaţi în voia sorţii de către părinţi, după ce aceştia au luat calea străinătăţii. Acum este vorba despre Andrada care are opt ani şi fratele ei Beni de zece ani.

Aceşti doi copilaşi minunaţi suferă în tăcere datorită faptului că părinţii lor nu mai sunt lângă ei şi pentru că nu au cui să-i spună, mamă şi tată.

Mama lor era minoră în momentul când i-a adus pe lume, apoi s-a gândit să-i lase în grija bunicii, cazaţi fiind într-un grajd, dormind pe o canapea improvizată şi petrecându-şi nopţile grele, la lumina unui bec care funcţionează pe baterii. În tot acest timp, tatăl lor biologic, nici nu doreşte să audă de ei, scriu cei de la ziarulromanesc.net citând stirileprotv.ro

Mama celor doi copilaşi are doar 25 de ani și nu mai vrea să audă de România, acolo unde a născut când era minoră, aceste două suflete nevinovate.

Bunica lucrează cu ziua, în sat, ca să fie sigură că are ce le pune pe masă, că îi poate îmbrăca și trimite la școală. Toți stau într-o singură cameră amenajată dintr-un grajd, fără curent electric și apă. Articolul continua dupa reclame …

loading...

„Lumină nu avem. Avem becul ăsta și merge pe baterii. Mi-e teamă să nu mă îmbolnăvesc, ca să pot să stau lângă ei, să mă ție Dumnezeu. Îi iau la cules de zarzăre, la struguri, toamna. Beni a fost la cărbuni. A cărat cu roaba. Dacă nu îi învățăm, doamnă, de mici, nu mai fac nimic, mai ales acum cum au ieșit telefoanele pe ei, nu mai, gata, nu mai faci nimic cu ei” a povestit femeia la Știrile ProTV.

În prezent, sute de mii de copii români au cel puţin un părinte plecat în străinătate. Spunem sute de mii, pentru că şi statisticile sunt aproximative.

Dezastrul taie apăsat în sănătatea şi viitorul acestei ţări si se va vedea cu siguranţă cât mai repede posibil. O să ne pară rău, dar acest rău este unul ireparabil.

Concret, datele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție relevă o creștere semnificativă, de la 85.000 de copii lăsaţi de izbelişte, în decembrie 2015, la aproape 95.000, în aceeaşi lună, doi ani mai târziu. Pe de altă parte, cifrele obținute de Ministerul Educației, de la Inspectoratele Școlare Județene, spun altceva: aproape 160.000 de elevi se regăsesc în această situaţie.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul ziarulromanesc.net