Coşmarul românilor! Dacă eşti în Anglia şi te duci la doctor, acesta îţi recomandă “PARACETAMOL”

Majoritatea românilor stabiliţi în Marea Britanie au avut măcar odată, o mică problemă de sănătate. Deoarece la farmacie, toate medicamentele se dau pe reţetă, este foarte greu să îţi cumperi un antibiotic care să te pună pe picioare, sau de ce nu, un alt medicament pe care l-ai mai luat şi a fost perfect pentru simptomele pe care le ai la ora aceea.

Românii din Anglia, sunt nemulțumiți pe bună dreptate de sistemul medical britanic, care îl numesc: “Ţara lui Paracetamol”. Aceştia fac apel la toţi cei care sunt plecaţi în ţară, ca atunci când se întorc, să le aducă medicamentele necesare fiecăruia.

Majoritatea românilor stabiliţi în Anglia se plâng de faptul că medicii, atunci când nu au un răspuns la simptomatologia pe care o descrii, îţi prescriu pastile cu Paracetamol, scriu cei de la ziarulromanesc.net

Iolanda Ciolan este o tânără care trăieşte în Londra de mai bine de doi ani. Aceasta a mers la General Medical Practice (n.r.- doctorul de familie), de nenumărate ori, cu diverse probleme. Iolanda susţine că de fiecare dată când a simţit că doctorul nu găseşte un răspuns plauzibil pentru simptomatologia ei, i-a recomandat să ia Paracetamol.

“După câteva zile bune de răceală, în care aveam febră, stări de ameţeală şi în unele momente simţeam că îmi pierd cunoştinţa şi sunt pe punctul de a leşina, am mers la GP, la doctorul de familie. Articolul continua dupa reclame …

loading...

Cu toate că îi spusesem deja că luasem plicuri anti-răceală ce conţin paracetamol, timp de câteva zile, şi starea mea de sănătate se tot agrava, doctorul a decis să îmi prescrie tot Paracetamol. De parcă nu asta luasem şi eu până a merge şi a cere sfatul unui specialist.

Mi-a spus că sunt răcită şi se tratează cu Paracetamol. Nu conta că ameţeam şi îmi pierdeam cunoştinţă, că nu reuşeam nici la serviciu să mă concentrez, Paracetamolul era soluţia. Am plecat nervoasă şi dezamăgită pe sistemul medical englezesc, nervoasă pe superficialitatea lor şi am rugat o prietenă ce urma să se întoarcă din vacanţă din România să îmi cumpere antibiotice.

După mai bine de o săptămână şi jumătate, două, am reuşit să mă pun pe picioare. Problema cu care mă confruntasem şi care s-a descoperit după un control de rutină în România era o lipsă majoră de calciu şi magneziu şi care, pe fondul unei răceli, s-a manifestat agresiv.

În plină iarna, englezii merg pe stradă în tricou, fetele cu părul ud sau în sandale, motiv pentru care, imunitatea lor este cu mult mai crescută. Acesta este, poate, principalul motiv pentru care se prescriu pastile simplu de asimilat de un organism bolnav. Având experienţa şi cu sistemul medical din România, pot spune că doctorii ne oferă mult mai multă atenţie”, a declarat Iolanda, pentru cei de la bzi.ro.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul ziarulromanesc.net