Un bieţel cu handicap a fost omorât de mamă, după ce i-a turnat VOTCĂ în tubul cu care era alimentat

O mamă fără suflet! Cam aşa se poate numi Melissa Robitille, o femeie din Vermont care i-a provocat moartea fiului ei cu dizabilități prin introducerea de votcă în tubul acestuia de hrănire, scriu cei de la a1.ro

Micuțul Isaac Robitille era un băieţel în vârstă de 13 ani, nu auzea, nu vedea și era hrănit cu o formulă pentru bebeluși. Motivul pentru care mama a pus alcool în tubul de alimentare a fost halucinant:

Copilul era foarte agitat și “impertinent”, asta a fost motivaţia, potrivit procurorului care s-a ocupat de caz.

Mama, în vârstă de 46 de ani, rezidentă în Hardwick a fost condamnată în noiembrie 2017 pentru ucidere involuntară. Judecătorul a emis o sentință de închisoare de patru ani, o sentință pe care avocații pârâtei au contestat-o în fața instanței.

Medicii lui Isaac Robitille nu se așteptau ca o cantitate mică de alcool să-l poată ucidă pe Isaac, deoarece copilul avea în acel moment o greutate de 22 kilograme, cu toate ca au recunoscut faptul că “micuţul era extrem de vulnerabil din cauza dezechilibrelor din organism, cauzate de diabetul zaharat de care suferea, pe lângă alte probleme grave de sănătate. În aceste condiții extrem de delicate, orice cantitate de alcool i-ar fi putut fi fatală “, spune documentul elaborat de Instanța Supremă.

loading...

Diabetul insipid de care suferea copilul este o afecțiune rară care împiedică rinichii să filtreze și să elimine apa și alte lichide.

În plus, copilul prezenta o anomalie a creierului care necesita atenție 24 de ore pe zi. El era orb, surd și avea o mobilitate redusă, hrănindu-se printr-un tub. Hrana sa consta într-o dietă de copii, bogată în nutrienți, vitamine, apă și o formulă pentru bebeluși.

Faptele au avut loc în august 2014. Potrivit procurorului, în acea zi, Melissa Robitille și partenerul ei, Walter Richters, au introdus votcă în tubul prin care se alimenta copilul, deoarece era foarte neliniștit și “impertinent”. Aceștia au motivat gestul lor fără suflet ca pe o metodă ca cel mic să se liniștească.

După ce a fost hrănit cu votcă, mama lui Isaac l-a găsit mort în pat. Ea a sunat imediar la Salvare, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru el.

Necropsia a arătat că nivelul alcoolului în sânge al copilului a fost de 0,146%, aproape de două ori decât limita admisă din SUA pentru a putea conduce un autoturism. Din cauza faptului că băieţelul suferea şi de o afecţiune cerebrală gravă, medicii au concluzionat că doza de alcool a fost decisivă, motiv pentru care mama a fost acuzată de omorâre involuntară.

Walter Richters, iubitul mamei, a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru aceeași crimă. Acesta a declarat în apărarea sa, că, Melissa Robitille i-ar fi spus că alcoolul nu i-ar face rău lui Isaac.

Ambii adulți au fost acuzați în octombrie 2015. În timpul procesului, apărarea a încercat să o prezinte pe acuzată ca pe o mamă iubitoare și dedicată, care chiar a scris un blog despre starea și evoluția fiului ei. În 2017, ea a fost condamnată la patru ani de închisoare.

După ce instanţa de judecată s-a pronunţat, rudele Melissei Robitille au solicitat mărirea pedepsei și au descris-o pe acuzată drept o mamă neglijentă și abuzivă.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul a1.ro