O bandă de romi etichetată drept români, a fost iertată de închisoare, după ce au furat parfumuri scumpe, ca să platească petrecerea de înmormântare

Un caz inedit vine din Anglia, după ce trei bărbați și două femei de etnie româ, au furat parfumuri scumpe Christian Dior şi de la alţi doi retaileri cunoscuți din Marea Britanie, Debenhams și House of Fraser. Parfumurile aveau valoarea de peste 2.000 de lire sterline şi erau destinaţi plăţii unei petreceri de înmormântare a unei rude apropiate hoţilor, scriu cei de la stiri.aiudeanul.ro citând Daily Mail.

Banda de etnie romă avea cinci membrii, care au fost prinşi după o urmărire a poliției. În momentul capturării acestora, polițiștii au descoperit 17 sticle de parfum în portbagajul unui Audi A4 pe data de 1 mai. Laurențiu Ciurar(19 ani), Roxana Demian (21 ani ), Ioan Sava (31 ani), Luminița Sava (25 ani) și Verdeață Sava (31 ani), toți din Bedford, au recunoscut două acuzații de furt.

Ca să fie credibili şi umili, aceştia au motivat în fața instanței că au făcut acest lucru pentru a plăti petrecerea de înmormântare a unei rude apropiate.

Luminița și Ioan Sava au fost prinși de ofițerii de poliție după o urmărire în trafic. Toată banda a fost acuzată de crimă organizată şi a primit restricții pe o perioadă de patru luni. Tuturor hoţilor le este interzis să-și părăsească casele între orele 20:00 și 4:00 dimineața. Fiecare dintre aceștia a fost de asemenea obligat să plătească 200 de lire sterline despăgubiri firmei Debenhams și 100 de lire pentru House of Fraser.

În urma verificărilor, instanța a constatat că Ioan Sava a mai avut probleme cu legea pentru furturi din magazine. Luminița Sava avea de asemenea o pedeapsă de închisoare de 18 luni cu suspendare, pentru o altă infracțiune. Articolul continua dupa reclame …

loading...

Organele de anchetă i-a audiat și pe polițiștii care i-au prins pe infractori. Aceștia au povestit că a urmărit banda de hoţi, după i-au văzut călătorind într-un Audi A4, încercând să-și ascundă fețele.

După ce au percheziționat mașina, poliţiştii au găsit cele 17 sticle de parfum furate. Procurorul Shafquat Reaz a spus că, “în cazul de față este vorba de crimă organizată. Ei fură produse de valoare mare și mărci de prestigiu din magazine. Este o pandemie, bandele venind din afara orașului, furând și apoi evaporându-se”.

Cu toate că tradiţiile sunt diferite de la ţigani la români, se pare că unul dintre procurori a confundat ”tradițiile românești” cu cele țigănești, în ceea ce priveşte înmormântarea. El a spus că atunci când cineva din familie moare, după înmormântare este dată o petrecere care durează câteva zile. Aceasta este organizată și plătită de rudele cele mai apropiate. Având în vedere numărul mare de persoane care pot participa, această petrecere poate costa mii de lire sterline.

Procurorul a mai spus că mai mulți membri ai grupului și-au pierdut recent locurile de muncă. Ei lucrau la o fabrică de fructe și din acest motiv erau “disperați” să facă rost de bani.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul stiri.aiudeanul.ro