Londra – Trei români au primit închisoare, pentru că se dădeau poliţişti, tâlhărind turiştii în centul Londrei

Poliţia din Marea Britanie a anunţat că doi români au fost trimiși la închisoare, după ce au fost depistați că se prezentau a fi ofițeri de poliție pe timpul unei înșelăciuni în centrul Londrei, scriu cei de la newsromania.net

Bărbaţii de origine română se numesc Marian Gheorghe, de 49 de ani (foto mijloc), și Florian Dumitru, de 57 (foto stânga) şi au fost condamnaţi de Southwark Crown Court. Aceştia au primit câte doi ani și patru luni de închisoare pentru infracțiuni de tentativă de furt și asumare pe nedrept a calității de ofițer de poliție.

Cel de-al treilea român este Radu Ghiță de 49 de ani, care a fost de asemenea implicat în înșelăciuni şi condamnat la doi ani și opt luni de închisoare pentru două tentative de furt.

Toți trei au fost găsiți anterior vinovați de magistrații britanici.

„Cred că acești bărbați făceau parte dintr-o bandă criminală organizată care vizează în principal turiști care vin la Londra în concediu și au asupra lor sume importante de bani”, a declarat sergentul Andy Marsh. Articolul continua dupa reclame …

„Nerușinarea lor și dorința de a-i viza pe cei care sunt departe de casă demonstrează nepăsarea lor totală față de acești oameni. În orice caz, acum încep să-și ispășească pedepsele și vor avea suficient timp să reflecteze la faptele lor”, a adăugat ofițerul.

La sfârşitul lunii ianuarie a acestui an, ofițerii de poliție dintr-un vehicul nemarcat i-au văzut pe suspecți vorbind cu un cuplu la Leinster Place, W2.
Imediat, poliţiştii şi-au dat seama că în acel moment se desfăşoară un jaf, au mers către ei, dar când au fost aproape, Ghiță a fugit, iar Gheorghe a fost văzut punând ceva în buzunarul victimei sale înainte de a încerca să plece împreună cu Dumitru.

Toți trei au fost prinși și reținuți după o scurtă urmărire pe jos. Victimele s-a dovedit a fi turişti si au declarat poliţiştilor, că au fost abordate de Ghiță în timp ce încercau să intre pe proprietatea unde erau cazate. Acesta a susținut că-l cunoaște pe proprietar și s-a oferit să-i telefoneze.

În timp ce i-a condus lângă Leinster Gardens, au fost abordați de Dumitru și Gheorghe care s-au prezentat a fi ofițeri de poliție.

Falșii polițiști le-au spus turiștilor că au fost opriți pentru presupuse infracțiuni privind drogurile și le-au cerut să prezinte pașapoartele și portofelele.

Gheorghe era pe cale să ia banii din portofele înainte să fie întrerupt de ofițerii de poliție reali. Românii au fost arestați, duși la secția de poliție West End Central și inculpați în aceeași zi.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul newsromania.net