Statul american Alabama introduce castrarea chimică pentru violatorii pedofili

După discuţii interminabile şi motivări foarte serioase, parlamentarii din statul Alabama (SUA) au decis să aprobe o lege care prevede castrarea chimică a violatorilor pedofili, înainte ca aceștia să fie eliberați din închisoare.

Controversatul act normativ a fost propus şi susţinut de republicanul Steve Hurst. Legea va intra în vigoare, după ce va fi promulgată de guvernatorul Kay Ivey, scriu cei de la cespun.eu citând CBS News.

Parlamentarul este un mare susţinător al înăspririi pedepselor pentru cei care abuzează copiii, declarând că, „agresorii marchează pe viață acești copii, iar pedeapsa trebuie să fie pe măsura infracțiunii”.

Această măsură ar urma să fie contestată de activiștii pentru drepturile omului, care ar putea invoca Amendamentul 8 din Constituție, ce interzice guvernului să impună pedepse aspre și neobișnuite cetățenilor americani.

„M-au sunat oameni în trecut, când am prezentat propunerea de act normativ, și m-au întrebat dacă nu mi se pare inumană. I-am întrebat ce este mai inuman decât să violezi un minor care nu se poate apăra sau fugi. Ei sunt nevoiți să treacă prin toate aceste lucruri. Asta este inuman”, a mai spus parlamentarul. Articolul continua dupa reclame …

loading...

În opina sa, castrarea chimică ar putea descuraja potențialii agresori în viitor. „Dacă facem ceva, îi va descuraja. Poate vom reduce numărul pedofililor în Alabama”, a mai adăugat el.

De la jumătatea anilor ’90, opt state din SUA au introdus castrarea chimică sau chirurgicală a agresoilor sexuali, desi foarte rar au fost puse în practică astfel de pedepse. Primul stat în care s-a legalizat castrarea chimică a fost California.

De asemenea, castrarea chimică a violatorilor se practică în state precum Germania, Polonia, India, Argentina şi chiar Republica Moldova.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesantye pe portalul cespun.eu