“V-am lăsat o Românie frumoasă, voi ce-aţi făcut cu ea?” Trebuie ca şi TU să ştii adevărul, nu o să regreţi câteva minute pierdute …

Nimeni nu poate spune că nu este nostalgic de România de altădată, de miile de oameni ce ieşeau după amiază de pe porţile fabricilor, de aerul curat şi respirabil, de locurile din natură, aproape necălcate de picior de om, de verdeaţa pură a pădurilor, de … mii de alte lucruri despre care copii noştri nu ştiu nimic …, despre adevărul gol-goluţ … despre noi şi ce este în jurul nostru, despre oamenii României, despre … ce eram odată, O Românie Minunată!

Astăzi, am găsit pe Internet o scriere a cuiva, nu ştiu a cui… şi… mi s-a părut atât de interesantă, încât am preluat-o INTEGRAL, pentru ca şi voi să o citiţi. Fiecare dintre voi o să aveţi o altă abordare a lucrurilor după lecturare, oricum, nu poţi spune că ai pierdut câteva minute din viaţă degeaba, totul este cât se poate de serios scris şi de ce nu, foarte interesant … O Zi Frumoasă!

“V-am lăsat o frumoasă țară”

Să spuneți copiilor voștri și nepoților că am avut o țară mândră și bogată iar poporul român era stăpan pe resursele naturale ale României!

Să nu uiți să le spui că am avut fabrici de automobile la Pitești, Craiova, Câmpulung-Muscel, București, am avut fabrică de autobuze și troleibuze la București, am avut fabrică de camioane la Brașov, fabrică de tractoare la Brașov, fabrici de locomotive la Craiova, Reșița, Arad, fabrici de vagoane la Arad și Caracal, fabrici de tramvaie la Arad,Timișoara și București, fabrici de macarale la Timișoara și Ploiești, combinat de utilaj greu la Iași, combinate siderurgice la Galați, Reșița, Hunedoara! Articolul continua dupa reclame …

loading...

Ați obosit citind?
Dar părinții și bunicii noștri, oare n-au obosit muncind pentru ele?

Să nu uiți că aveam fabrică de avioane la Bacău, Craiova, fabrici de ciment, fabrici de sticlă și porțelan, fabrici de cărămidă, fabrici de textile, fabrici de prelucrare a bumbacului, a mătăsei, a lânei, fabrici de fire și fibre sintetice, fabrici de mase plastice,fabrici de ulei și de zahăr, fabrici de conserve de legume și de pește, fabrici de mobilă, fabrici de biciclete și fabrică de instrumente muzicale și câte și mai câte alte fabrici.

De toate se făceau în România cu truda părinților și bunicilor noștri. Să nu uiți să le zici copiilor și nepoților tăi că peste 90% din blocurile de locuințe pe care le văd acum, înainte de ’89 au fost construite, că atunci s-au construit baraje și hidrocentrale, s-au făcut canale de irigații, s-a făcut Canalul Dunăre Marea Neagră, cu triplu rol, de navigație, de irigație, si stategic militar … s-au făcut aducțiuni de apă și gaze naturale, mii de kilometri de cale ferată, drumuri, poduri și tunele, s-au făcut lucrări de îmbunătățiri funciare în zonele inundabile, s-a construit Metroul din București și Casa Poporului, s-au făcut stadioane, săli de sport iar sportul românesc era la înălțime, s-au construit spitale, s-au construit creșe, grădinițe și școli. Atunci chiar se învăța. Nu intra oricine in facultate decât pe bază de examen de admitere.

S-au construit case de cultură și palate ale copiilor. În filmele românești se respectau eroii acestui neam, nu ca acum.Aveam rafinării, aveam flotă comercială și de pescuit oceanic, aveam petrol, gaze naturale, cupru, uraniu, aur, sare, marmură, de toate aveam, nu ne trebuia nimic de la nimeni! Resursele naturale erau ale poporului roman… Astăzi aparțin strainilor la fel ca-n perioada interbelica…

Avem agricultură, pământul era al României, nu al străinilor, aveam vii, livezi și sere de legume și de flori, aveam păduri, aveam o zootehnie puternică, numai la Tomești ieșeau anual pe poarta combinatului 1 milion de porci, da ai citit bine, UN MILION DE PORCI!!!!

Aveam fabrici de medicamente, fabrici de îngrășăminte chimice, fabrică de armament, fabrici de bere, fabrici de țigarete, aveam șantiere navale și s-a construit Autostrada București-Constanța.

Dupa 1990, in special din 1996 s-a inceput distrugerea țarii … totul s-a furat, totul s-a demolat, totul s-a instrainat… MIZA? Intrarea in Uniunea Europeana… Am devenit o țara de consum, dintr-o țara producatoare… Așa să le spui, că un cizmar a făcut o țară iar voi ați distrus-o iară!

Articol preluat INTEGRAL de pe Facebook.