O badantă româncă a înşelat doi bătrâni, devenind unică moştenitoare a unei averi de 800.000 de euro

Ascunse sunt căile Domnului, când vine vorba de a-i înşela pe cei bătrâni şi neputincioşi. Românca noastră se angajase de puţin timp la o familie de bătrâni din localitatea Gorizia / Italia, şi văzând că aceştia sunt plini de bani, a pus la cale un plan diabolic, de a-i lăsa pe aceştia fără banii strânşi pe parcursul întregii vieţi, scriu cei de la gazetaromaneasca.com

Astfel, românca a fost acuzată că ar fi încercat să-i înșele, convingându-i să semneze acte prin care ar fi devenit unic moștenitor al unei averi de circa 800.000 de euro.

Agenţii militarii de la Garda de Finanțe, în urma cercetărilor efectuate, au descoperit că femeia obținuse dreptul de a folosi banii din conturile bătrânilor. Badanta se pare că mergea la cazinouri sau săli de jocuri de noroc, unde cheltuia banii bătrânilor. Mai mult decât atât, românca a reuşit să-şi cumpere două bijuterii de aur, tot din banii însuşiţi ilegal.

Totul a plecat de la un membru al familiei bătrânilor, care a depus o plângere unde a demonstrat că badanta a profitat de fragilitatea psihologică și fizică a celor doi, apoi le-a câștigat încrederea şi a încercat să-și însușească toate bunurile acestora.

Fără prea multe eforturi, în doar câteva zile, îngrijitoarea a reușit să-i înșele pe bătrâni cu promisiunea falsă de a avea grijă de ei până la moarte, făcându-se, prin acte testamentare, moștenitorul universal al întregului patrimoniu, estimat la aproximativ opt sute de mii euro, obținând, de asemenea, o împuternicire generală pentru gestionarea conturilor curente ale soților. Articolul continua dupa reclame …

loading...

Imediat au urmat controale bancare efectuate de organele de anchetă, constatându-se că îngrijitoarea a retras în câteva săptămâni, aproape 30 de mii de euro, care au fost cheltuiţi în scopuri personale, inclusiv câteva pariuri în unele cazinouri și săli de jocuri situate în Nova Gorica, Slovenia, precum și achiziționarea de obiecte de valoare cum ar fi un colier și o brățară.

Procurorul a cerut să fie efectuate analize medicale psihiatrice la cei doi soţi bătrâni, stabilindu-se că aceștia sufereau de numeroase patologii, erau psihologic fragili și, prin urmare, foarte ușor de păcălit.

În urma anchetei, magistratul Curții din Gorizia, a ordonat persoanei care îi îngrijea să plece din casa bătrânilor, interdicția absolută de a comunica prin orice mijloace cu cei doi soți și interdicția de a se apropia de la o distanță mai mică de două sute de metri.

În același timp, a fost numit un administrator de sprijin pentru cei doi soţi, fiind desemnat un avocat din Gorizia.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul gazetaromaneasca.com