ATENŢIE! De la 1 iulie, dacă nu ai minim 10 clase, nu vei mai putea obține permisul de conducere

O decizie care se tot discută de mai mulţi ani, se pare că va intra în vigoare de la 1 iulie 2019. Este vorba de faptul că „analfabeţii nu vor mai putea susţine examenul de carnet de şofer”, într-un cuvânt: Fără analfabeți la volan!

Din 1 iulie, permisul de conducere va fi luat mai greu din cauza noilor reguli ce vor fi impuse la examene. Cei care nu au absolvit 10 clase, nu vor putea susține examenul de conducere, scriu cei de la roineu.com

Conform legii, se vor cere mai multe controale medicale pentru şoferii în vârstă, iar cei cu abateri repetate vor fi consiliaţi psihologic.

O altă modificare importantă este aceea că, proba practică a examenului de conducere ar urma să fie monitorizată video, anunţă autorităţile.

Ministerul Transporturilor vizează dotarea vehiculelor cu nişte sisteme speciale, asemenea exemenelor pentru obţinerea atestatelor profesionale care deja sunt monitorizate video. Noua strategie prevede schimbări şi pentru maşini. Urmează ca autoturismele să fie dotate cu sisteme inteligente care vor opri motorul, dacă şoferul a băut alcool. Articolul continua dupa reclame …

Ar putea fi o condiţie de dotare în vederea omologării pentru admiterea în circulaţie, care să poată fi introdusă de la nivel european dar şi naţional, în viitor. Schimbările propuse de Guvern pentru obținerea permisului de conducere au stârnit controverse, mai ales partea legată de faptul că ar putea deveni șoferi doar cei care au terminat măcar clasa a zecea, a declarat Mircea Ionescu, reprezentant al Ministerului Transporturilor.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul roineu.com