SĂRĂCIA îi face pe ROMÂNI să vină şi să lucreze în Marea Britanie, în ciuda Brexitului şi a unui viitor incert

Lee Madan, jurnalist BBC, a ajuns singur în România, doar cu un telefon cu cameră performantă și un microfon. Acesta a realizat un reportaj care va fi difuzat peste câteva săptămâni, pe tema Brexitului şi a curajului românilor de a merge la lucru într-o ţară ca Marea Britanie, unde şi cei mai optimişti muncitori de acolo, au temerile lor faţă de un viitor destul de incert.

“Vrem să vedem dacă românii vor în continuare să lucreze în Marea Britanie“, spune jurnalistul. Lee Madan – jurnalist BBC – a stat mai multe zile în România, unde a discutat cu persoane care au cel puțin un membru al familiei plecat la slujbe sezoniere în localități din Regatul Unit, scriu cei de la roineu.com

Reportajul său se pare că va surprinde viețile familiilor muncitorilor necalificați, români care lucrează în Anglia.

„Oamenii doresc în continuare să vină la muncă în Marea Britanie, consideră că avem nevoie de muncitori străini. Că suntem sau nu în Uniunea Europeană, oamenii consideră că încă e nevoie de forță de muncă din străinătate în Marea Britanie”, spune reporterul.

„Trei-patru luni, mă duc acasă la familie, iar mă întorc. Mă ajută să lucrez acolo pentru că e diferența de bani față de România”, spune un muncitor intervievat pentru BBC. Unul dintre muncitori spune că merge la muncă într-un abator. Întrebat dacă nu este speriat de Brexit, acesta răspunde că speră ca Marea Britanie să nu iasă din UE. Articolul continua dupa reclame …

„Nimeni nu pleacă de plăcere, iar muncile pe care le vor presta nu sunt dintre cele mai ușoare”, se mai arată în reportaj.

„Brexit-ul rămâne o necunoscută atât în România, cât și în Marea Britanie. Românii de acolo, care activează în domenii specializate, se tem însă de consecințele ieșirii Marii Britanii din Uniune”, afirmă jurnalistul.

Lee Madan – jurnalist BBC: „Suntem la fel de nelămuriți ca și voi, probabil, ambele părți se luptă și cred că ne vom trezi cu o soluție de compromis care nu va mulțumi pe nimeni. Va rămâne așa? Pur și simplu nu știm.”

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul roineu.com