A fost APROBAT noul prag de vârstă, pentru ieşirea la pensie a femeilor – La CE VÂRSTĂ te poţi PENSIONA …

Un subiect ocolit de prea multe ori şi cu consecinţe bine ştiute, a fost până la urmă discutat şi aprobat. Noul regulament al Legii Pensiilor, aduce vești nu prea bune pentru femeile din România, scriu cei de la botosaneanul.ro

Astfel, pragul de pensionare a fost aprobat, ceea ce înseamnă că femeile vor putea ieși la pensie, la vârsta de 63 de ani. În plus, femeile care doresc să se pensioneze trebuie să îndeplinească mai multe condiții.

Noua Lege a Pensiilor a stârnit numeroase controverse în Parlament după ce a fost refuzată de două ori. Nici Comisia Europeană și CCC nu au fost de acord cu legea propusă de PSD.

Legea Pensiilor prevede ca vârsta standard de pensionare în rândul femeilor să fie de 63 de ani, nu 61 de ani cum era până acum. Se pare că noul prag a fost aprobat și urmează să se aplice din anul 2030.

Femeile care doresc să iasă la pensie anul acesta pot depune dosarul de pensionare dacă au ajuns la vârsta de 61 de ani. Articolul continua dupa reclame …

Cererea de pensionare trebuie depusă cu 30 de zile înainte de împlinirea vârstei standard de pensionare și dacă a fost atins stagiul complet de cotizare de 30 de ani, conform Fanatik.

Până în 2030 va crește treptat și stagiul complet de cotizare și va ajunge în ianuarie 2020 la 35 de ani în câmpul muncii.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul botosaneanul.ro