Spania: Doi muncitori ROMÂNI au DECEDAT la locul de muncă, intoxicaţii cu dioxid de carbon

O tragedie româneasca s-a petrecut de curând în Spania. Doi angajaţi români şi unul spaniol au murit marţi în Spania în urma unei intoxicaţii cu dioxid de carbon, într-o fabrică de vinuri situată în apropiere de Zaragoza, regiunea Aragon, din nordul ţării, au anunţat autorităţile, miercuri 03 iulie 2019, scriu cei de la stiridiaspora.ro citând AFP.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului, cei doi români, unul în vârstă de 33 de ani, iar celălalt de 44 de ani, au decedat marţi dimineaţă în timp ce curăţau cuvele aflate în pivniţă.

Odată cu muncitorii români, un alt coleg de-al lor spaniol, în vârstă de 44 de ani a murit în cursul serii, în urma intoxicaţiei, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului regional.

Cazul a provocat reacţia şefului executivului spaniol, socialistul Pedro Sanchez, care a transmis marţi pe Twitter, de la summitul de la Bruxelles, ‘solidaritatea’ sa familiilor victimelor.

Autorităţile au deschis o anchetă în legătură cu aceste decese, ce par să fi fost provocate de intoxicaţia cu dioxidul de carbon în concentraţie ridicată rezultat din fermentarea strugurilor.

loading...

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul stiridiaspora.ro