Un român de 27 de ani a fost arestat în Dej, pentru o crimă care a îngrozit Marea Britanie

Incidentul nefericit s-a petrecut în noaptea de 29 spre 30 decembrie 2013, în micul orăşel Bosham din districtul West Sussex, atunci când Valerie Graves de 55 de ani, o artistă respectată, mamă şi bunică, dar şi proprietara unei galerii de artă, a fost ucisă în condiţii greu de imaginat de un bărbat care a intrat peste ea în casă, scriu cei de la observator.tv

Astfel, artista Valerie Gravesa a fost găsită fără suflare în baia locuinței sale, în dimineața zilei de 30 decembrie 2013. Victima oribilei crime, prezenta răni grave la cap și traumatisme faciale.

Deoarece victima era cunoscută de mai toată lumea, cazul morţii lui Valerie Graves a stârnit o anchetă de amploare care a durat ani de zile, timp în care poliţiştii şi procurorii britanici au apelat la toate modalităţile posibile pentru identificarea ucigaşului.

După doar câteva luni, polițiștii britanici care anchetau crima, au obținut un profil genetic și au demarat o amplă operațiune, intervievând aproximativ 9.500 de persoane, pentru a obține indicii despre ucigaș.

Pentru a prinde cât mai repede criminalul, în acel moment s-a pus şi o recompensă în valoare de 10.000 de lire sterline, pentru oricine putea să dea detalii ce pot conduce la prinderea făptaşului. Articolul continua dupa reclame…

loading...

Imediat, criminaliştii au arestat în data de 14 ianuarie 2014 un suspect, numai ca acesta a fost eliberat la scurt timp, din lipsă de probe.

Într-un final, anchetatorii britanici au descoperit că profilul genetic al ucigaşului se potriveşte cu cel al unui tânăr român în vârstă de 27 de ani, astfel că au cerut ajutorul poliţiştilor români pentru a-l prinde.

Un tânăr român în vârstă de 27 de ani, din Dej, a fost arestat, în această dimineaţă, după o operaţiune de amploare a poliţiştilor români şi britanici, pentru o crimă care a îngrozit Marea Britanie în urmă cu şase ani, notează politiaromana.ro.

Suspectul, săltat de o armată de luptători ai Trupelor Speciale şi ofiţeri de la Investigaţii Criminale din Bucureşti şi Cluj, avea 21 de ani atunci când ar fi comis crima oribilă.

Suspectul crimei care a îngrozit Marea Britanie în 2013 va fi extrădat în Marea Britanie pentru a fi judecat.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul observator.tv