Video – Un stareţ le spune enoriaşilor: “mergeţi în pădure şi puneţi-vă ştreangul”,”vă dau şi peste bot şi vă scot dinţii”

O vorbă din popor spune: să faci ce zice popa, nu ce face el … şi în acest context, totul este cât se poate de adevărat. Povestea lui Ioasaf Boiciu, controversatul stareţ al Mânăstirii Cotmeana din Judeţul Argeş începe cu ani în urmă, atunci când acesta a fost cercetat pentru cinci infracţiuni de purtare abuzivă în sensul întrebuinţării de expresii jignitoare, respectiv patru infracţiuni de purtare abuzivă în sensul ameninţării, lovirii sau alte violenţe, scriu cei de la mandri.ro

O familie din Curtea de Argeş a plătit atunci acatiste pentru ca fiul lor să nu se nască cu o malformaţie pe care unii membrii ai familiei o avuseseră.

Cu toţii au început să se certe, la faţa locului a venit Poliţia, iar ca urmare a situaţiei a fost depus un dosar la judecătorie. Totuşi, Judecătoria Piteşti a hotărât încetarea procesului penal împotriva inculpatului Ioasaf Boiciu, “ca urmare a împăcării părţilor”.

Ioasaf Boiciu, controversatul stareţ al Mânăstirii Cotmeana din Judeţul Argeş, reclamat de-a lungul timpului pentru mai multe fapte similare, a fost filmat recent în biserică, în timp ce-şi ameninţa enoriaşii cu bătaia. Mai mult, i-a trimis să se spânzure. S-a întâmplat chiar la o slujbă religioasă, când credincioşii veniţi la rugăciune s-au trezit amenininţaţi de stareţul Ioasaf, sub numele de cleric, deranjat de foiala şi murmurul adunării. “Vă dau şi peste bot şi vă scot dinţii!”

Redăm, mai jos, o parte din predica halucinantă a părintelui. „(…) dobitoci. Mergeţi, fraţilor, în pădure şi puneţi-vă ştreangul şi la revedere, că vă aşteaptă Iadul, oricum! Deci, la Cotmeana nu se vorbeşte în biserică! Fiţi atenţi că vă dau şi peste bot şi vă scot dinţii. Şi reclamaţi-mă, că de ăla mi-e frică! În rest, nu mă interesează de nimeni”, le-a strigat stareţul enoriaşilor. “C…- m-aş pe capul lui!”. Articolul continua dupa reclame …

loading...

În aceeaşi înregistrare video se aude cum stareţul trece la politică şi îşi varsă năduful pe primul om din stat, folosind la adresa preşedintelui cuvinte obscene. „De-acum îmi convine: la Iohannis p..s. C…- m-aş pe capul lui! Da? Jucaţi-vă cu mine! N-aveţi un preot de Doamne-ajută! Toţi sunt nişte nenorociţi! Foarte rar se găseşte unul de Doamne-ajută. Băgaţi-vă minţile în cap! Nu vă place ce vă învăţ, vă rog să nu veniţi aici! Eu ştiu să slujesc şi singur”, a mai cuvântat părintele Stareţul Ioasaf de la Cotmeana, ocărându-i pe enoriaşi.

Sursă VIDEO: Rusu Samuel Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul mandri.ro